Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Latvijas un Eiropas čempions Gusts beidz spēlētāja karjeru

Andrejs Siliņš

Latvijas un Eiropas čempions Gusts beidz spēlētāja karjeru
Giedrs Gusts "baronu" rindās
Foto: Mārtiņš Zilgalvis, f64

36 gadu vecumā par spēlētāja karjeras beigām paziņojis lietuviešu basketbolists Giedrs Gusts, kurš savulaik, pārstāvot "Barons" komandu, kļuva par Latvijas čempionu un izcīnīja FIBA Eiropas kausu.

2008. gadā "Barons/LMT" komanda izcīnīja FIBA Eiropas kausu, kas ir lielākais un aizvien vienīgais Eiropas kauss kādai no Latvijas klubu komandām pēc neatkarības atgūšanas. Tai pat sezonā "Barons" izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiontitulu. Abos šajos notikumos lielu ieguldījumu deva tieši Gusts, kurš tika atzīts par FIBA Eiropas kausa "Final Four" turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Gusts "Baronā" spēlēja divas reizes - 2005./2006. gada sezonā, kad kļuva par Latvijas vicečempionu, un no 2007. līdz 2009. gadam.

Karjeras laikā Gusts pārstāvēja arī Kauņas "Žalgiri", Krasnodaras "Lokomotiv-Rostov" (tagad "Lokomotiv-Kuban"), Maskavas apgabala "Dynamo", Kavalas "Union", Sopotas "Trefl", Zgožeļecas "Turow", Klaipēdas "Neptunas", Rakveres "Tarvas", bet pēdējās divas sezonas spēlēja Alītas "Dzūkija" vienībā.

Gusts var lepoties arī ar Eirolīgas čempiontitula iegūšanu "Žalgira" sastāvā 1999. gadā, Ziemeļeiropas līgas čempiona titulu 1999. gadā un četrkārtēju triumfu Lietuvas līgā.

Tāpat Gusta CV ir spoži ieraksti, pārstāvot Lietuvas valstsvienību - 2003. gada Eiropas čempiontituls un 2007. gada Eiropas bronza.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-31 22:38, pirms 8 gadiem
Nedavilka līdz Manu Džinobili gadiem, bet nu nekas, galu galā tāds zināma veida noriets gāja jau dažus gadus vismaz

     [+] [-]

, 2016-08-31 22:48, pirms 8 gadiem