Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Ivkovičs kļūs par "Anadolu Efes" galveno treneri

Rolands Eliņš

Leģendārais Ivkovičs kļūs par "Anadolu Efes" galveno treneri
Dušans Ivkovičs
Foto:AFP/Scanpix

Turcijas basketbola klubs "Anadolu Efes" paziņojis, ka nākamajās divās sezonās to vadīs serbu treneris Dušans Ivkovičs, kurš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku ievērojamākajiem Eiropas basketbola treneriem.

Dušans Ivkovičs pēc 2013. gada Eiropas čempionāta relatīvās izgāšanās (septītā vieta) aizgāja no Serbijas izlases, taču no basketbola pasaules 71 gadu vecais treneris nepazudīs - uz divām sezonām noslēgts līgums ar Stambulas klubu "Anadolu Efes".

"Anadolu Efes" šajā Eirolīgas sezonā aizkļuva līdz "Top 16" kārtai, taču ceturtdaļfinālā neiekļuva. Turcijas augstākajā līgā regulārā sezona tika noslēgta trešajā vietā, taču "play-off" pirmajā kārtā sekoja nedaudz negaidīta izstāšanās pret "Pinar Karsiyaka". Klubu kopš decembra vadīja Vangelis Angelu, kurš iepriekš strādājis kā Ivkoviča asistents.

Līdz ar to arī tiks atjaunota senā divcīņā starp Ivkoviču un Zeļko Obradoviču, kurš ir cita Stambulas kluba - "Fenerbahce Ulker" - galvenais treneris. Abi nopelniem bagātie treneri kļuva par "Olympiacos" un "Panathinaikos" klubu sāncensības simboliem.

Ivkoviča rēķinā kā trenerim ir četru Eiropas turnīru tituli - kopā ar "Partizan" 1979. gadā iegūts Korāča kauss, ar "Olympiacos" viņš divreiz triumfējis Eirolīgā (1997. un 2012. gadā), Maskavas "Dynamo" 2006. gadā tika aizvest līdz Eiropas kausam, bet ar nacionāli izlasi viņš trīs reizes kļuvis par Eiropas čempionu, bet 1990. gadā arī par pasaules čempionāta uzvarētāju.

Izmantotie resursi:
hurriyetdailynews.com