Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kristaps Valters iekļuvis Eirokausa nedēļas labāko pieciniekā

Kristaps Valters iekļuvis Eirokausa nedēļas labāko pieciniekā
Kristaps Valters: 26 punkti uzvarā pār Vācijas čempioniem
Foto: nordbayern.de

Latvijas basketbolists Kristaps Valters iekļuvis Eirokausa aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju pieciniekā, vēsta turnīra oficiālā mājaslapa. Bijušais Latvijas izlases saspēles vadītājs ar 26 punktiem palīdzēja Bambergā izcīnīt ļoti svarīgu uzvaru pret "Brose Baskets" (94:84).

Par ceturtās spēļu kārtas vērtīgāko basketbolistu tika atzīts Turcijas "Pinar Karsiyaka" centrs Estevans Batista, kurš palīdzēja svinēt pirmo uzvaru grupā - 93:80 pār Itālijas "FoxTown Cantu". Urugvajiešu centrs laukumā pabija nepilnas 28 minūtes, guva 30 punktus (2p. - 11/13, 1p. - 8/10) un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, labojot lietderības koeficienta rekordu šajā Eirokausa sezonā - 46.

Batistam sekoja Mets Dženings (lietderības koeficients - 37) no Sjēnas "Montepaschi", Martins Gecēvičs (34) no Viļņas "Lietuvos Rytas", Milošs Dimičs (31) no Kragujevacas "Radnički" un Kristaps Valters (30). Ankaras kluba saspēles vadītājs laukumā atradās 31 minūti un 33 sekundes, guva 26 punktus, tāmetienus realizējot ar iespaidīgu 75% precizitāti (2p. - 3/6, 3p. - 6/8, 1p. - 2/2), un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. Tāpat Valtera kontā trīs atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles, divas kļūdas, kā arī trīs izprovocētas un četras personīgās piezīmes.

32 gadus vecais Valters šosezon Eirokausā ir piedalījies 13 spēlēs, 12 no tām sākot pamatsastāvā. Vidēji mačā Valters laukumā bijis gandrīz 27 minūtes un guvis 10.4 punktus, kas aiz Vladimira Goluboviča (20.1), Kleja Takera (15.1) un Vaņas Plisniča (11.9) ir ceturtais labākais rādītājs komandā. Tāpat Valters vidēji spēlē ir izdarījis 5.8 rezultatīvas piespēles (pirmā vieta komandā), izcīnījis 2.7 atlēkušās bumbas, pārtvēris 1.1 piespēli un pieļāvis 1.7 kļūdas.

Pateicoties uzvarai Bambergā, TED "Ankara" ar trim panākumiem četrās spēlēs ir nostiprinājusies grupas pirmajā pozīcijā. Abām tuvākajām sekotājām Itālijas "Sassari" un Vācijas "Brose Baskets" ir pa divām uzvarām, bet pēdējo vietu ar vienu uzvaru ieņem Francijas "Gravelines". Atlikušajās spēlēs pret "Sassari" (mājās) un "Gravelines" (viesos) TED "Ankara" pietiks ar vienu uzvaru, lai garantētu iekļūšanu izslēgšanas mačos.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup


TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.