Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Milānas "Olimpia" atlaiž Eirolīgas rezultatīvāko spēlētāju Maiku Džeimsu

Agris Suveizda

Milānas "Olimpia" atlaiž Eirolīgas rezultatīvāko spēlētāju Maiku Džeimsu
Maiks Džeimss. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Itālijas basketbola klubs Milānas "Olimpia" vakar oficiāli informēja par līguma izbeigšanu ar amerikāņu aizsargu Maiku Džeimsu, iepriekšējā nedēļā publiski paziņojot par viņa neiederēšanos komandas nākotnes plānos.

Lai arī Džeimss iepriekšējā sezonā pārliecinoši kļuva par Eirolīgas rezultatīvāko spēlētāju un viņam vēl uz gadu bija garantēts līgums, Milānas galvenais treneris Etore Mesina piektdien kluba mājaslapā paziņoja, ka ar bijušo Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāju vairs nerēķinās: "Šelvinam Mekam pievienojoties komandai un gaidot turpmākus papildinājumus šajā pozīcijā, esmu personīgi informējis Maiku Džeimsu, ka nākamajā sezonā viņam vairs nebūs paredzēta spēles laika mūsu tehniskajā projektā, kā arī izklāstīju viņam mūsu lēmuma iemeslus. Ģenerālmenedžeris Hristoss Stavropuloss jau strādā ar spēlētāja pārstāvjiem par vienošanos, kas apmierinātu abas puses."

Džeimss, kurš ir aktīvs sociālo tīklu lietotājs un regulāri pauž savas domas, pēc Mesinas paziņojuma sacīja, ka paliks Milānā un acīmredzot gadu nespēlēs, neslēpjot, ka negrasās atteikties no līgumā garantētās naudas summas. Līguma izbeigšana acīmredzot nozīmē, ka Džeimsa aģentam ir izdevies vienoties par pienācīgas kompensācijas izmaksāšanu. "Šobrīd nezinu, kur došos, un pagaidām neesmu runājis ne ar vienu komandu," sacīja Džeimss. "Izmantošu šo laiku, lai kopā ar ģimeni izdomātu, kāds solis manai nākotnei būtu labākais. Paldies visiem," vakar rakstīja Džeimss.

Milānas "Olimpia" Džeimss, kuram augustā apritēs 29 gadi, pievienojās iepriekšējā vasarā un parakstīja 2+1 gada līgumu, sezonā pēc nodokļu nomaksas saņemot 1,9 miljonus eiro. Milānas līderis Džeimss visās 30 spēlēs Eirolīgā izgāja starta pieciniekā un vidēji 33 minūtēs un 56 sekundēs sakrāja 19,8 punktus, 6,4 rezultatīvas piespēles, 3,8 atlēkušās bumbas, 1,3 pārtvertas bumbas un 2,6 kļūdas. Džeimss bija pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs līgā, Koriju Higinsu no Maskavas CSKA apsteidzot par 4,9 punktiem, un viņam arī bija ilgākais spēles laiks līgā, par divarpus minūtēm apsteidzot savu komandas biedru Vladimiru Micovu. Piespēļu ziņā Džeimss bija otrais, piekāpjoties vienīgi Nikam Kalatesam (8,7) no Atēnu "Panathinaikos".

Karjeru Eiropā Džeimss sāka jau 2012. gadā Zagrebā, bet 2017. gada vasarā pēc spēlēšanas "Panathinaikos" devās uz NBA Vasaras līgu un parakstīja līgumu ar Fīniksas "Suns". Nedraftētais Džeimss paguva aizvadīt 32 spēles, desmitreiz izejot sākumsastāvā, un vidēji 20,9 minūtēs nopelnīja 10,4 punktus, 3,8 rezultatīvas piespēles, 2,8 atlēkušās bumbas un 1,5 kļūdas. Pirms Ziemassvētkiem Džeimss gan tika atlaists un februārī tika atlaists arī no Ņūorleānas "Pelicans", atgriežoties Atēnās.

Milānas "Olimpia" bez ilggadējā NBA saspēles vadītāja Meka ir ieguvusi arī Telavivas "Maccabi" uzbrūkošo aizsargu/vieglo uzbrucēju Maiklu Rollu un ir tuvu trīs gadu līgumam ar Maskavas CSKA pametušo Serhio Rodrigesu.

Izmantotie resursi:
Ettore Messina statement regarding Mike...
Raggiunto l’accordo per la risoluzione...
https://twitter.com/TheNatural_05/s...

  +2 [+] [-]

, 2019-07-30 10:52, pirms 5 gadiem
Aivar, paver maciņu, es varu šo sarunāt mūsu blicei! Lai arī nav 100% morītis, noteikti noderēs. #KomplektējamSastāvu #MācosNoKļūdām #LatvijasLabākaisGM #AivaramDaudzNaudas

  +1 [+] [-]

, 2019-07-30 11:49, pirms 5 gadiem
Pilnīgi pareizs solis. Individuāli labs džeks, bet kopējā komandas ķīmijā ir brutāla skabarga pakaļā. To var noprast gan no Daira intervijām, gan paša Džeimsa tvītiem. Džeks lidinās pa mākoņiem.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-30 12:10, pirms 5 gadiem
uz- Jūrmalu !

     [+] [-]

, 2019-07-30 12:56, pirms 5 gadiem
specha rakstīja: uz- Jūrmalu !
Uz Liepāju!

  +2 [+] [-]

, 2019-07-30 13:17, pirms 5 gadiem
Njā, kaut kas ar viņu nav kārtībā, tiešām lidinās pa mākoņiem vai EGO/ķīmijas problēmas. Jo, lai gan rezultavitāte gan NBA, gan Milānā bija lieliska, visi grib tikt no viņa vaļā.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-30 14:45, pirms 5 gadiem
Pareizs solis, bet varēja jau pierakstīt, ka viņa vietā Rodrigezu no cska paņēma...Milāna būs nopietns konkurents uz F4

     [+] [-]

, 2019-07-30 18:45, pirms 5 gadiem
Ja šādam aiziet spēle, tad ir baigais killers, bet ja esi tik egoistisks tad komanda vairāk zaudē kā iegūst, tādēļ arī šāds solis.. Tetovējums viņam "The choosen 1" jau liek domāt..

     [+] [-]

, 2019-07-30 21:40, pirms 5 gadiem
Viņš un iepriekšējais treneris bija galīgi garām. Cik mačus galotnēs nočak...