Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kaboverdi uz PK aizvedušais Tavarišs tuvu milzu līgumam ar "Real"

Emils Ozerinskis

Kaboverdi uz PK aizvedušais Tavarišs tuvu milzu līgumam ar "Real"
Valters Tavarišs. Foto: FIBA

31 gadu vecais centra spēlētājs Valters Tavarišs ir tuvu līguma pagarināšanai ar Spānijas karalisko klubu Madrides "Real", kas ļautu Kaboverdē dzimušajam basketbolistam kļūt par vienu no visaugstāk atalgotajiem spēlētājiem Vecajā kontinentā.

Basketbola medijs "Sportando" ziņo, ka Madrides "Real" veic pārrunas ar centra spēlētāju Valteru Tavarišu, lai pagarinātu līdz nākamās sezonas beigām spēkā esošo līgumu un izvairītos no riska pazaudēt spēlētāju brīvo aģentu tirgū. Jaunā vienošanās ļautu centram kļūt par vienu no visaugstāk atalgotajiem basketbolistiem Eiropā, nostādot viņu vienā latiņā ar "Anadolu Efes" zvaigznēm Šeinu Larkinu un Vasilje Mičiču.

Aizvadītajā sezonā Madrides "Real" rindas pārstāvošā Tavariša alga uz papīra esot bijuši 3,5 miljoni eiro, kas pēc nodokļu nomaksas ļāvis Kaboverdes basketbolistam uz rokas saņemt 1,85 miljonus eiro. Savukārt līguma pagarināšanas gadījumā tiek lēsts, ka 220 cm garā spēlētāja atalgojums pieaugtu līdz pieciem miljoniem pirms nodokļiem jeb 2,8 miljoniem bankas kontā.

Aizvadītās Eirolīgas sezonas čempiones "Real" rindās Tavarišs spēcīgākajā Vecā kontinenta turnīrā caurmērā guva 11,2 punktus, izcīnīja 6,9 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,2 pretinieku metienus 40 aizvadītajās cīņās. Savukārt Spānijas līgā, kurā Madrides klubs bija spiests samierināties ar zaudējumu finālsērijā, Tavarišs tika pie 10,7 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un 1,9 bloķētiem metieniem 38 spēlēs.

Valtera Tavariša karjerā par zīmīgu sasniegumu vērtējama arī līdz šim mazākās nācijas aizvešana uz Pasaules kausa izcīņu. Cauri Āfrikas kvalifikācijas sietam Tavarišs uz Pasaules kausu palīdzēja aizvest nedaudz vairāk kā pusmiljona apdzīvoto Kaboverdi, kas finālturnīrā Okinavā cīnīsies ar Gruziju, Venecuēlu un Slovēniju.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/wal...

     [+] [-]

, 2023-07-01 08:54, pirms gada
1.7 miljoni nodokļos, nopietni?
Visi pārdzīvo, ka Lv sūdīga nodokļu sistēma..

     [+] [-]

, 2023-07-01 09:19, pirms gada
Ir to vērts.

     [+] [-]

, 2023-07-01 14:28, pirms gada
Emìl, izbeidz! Tas puisis joprojām ir Tavaress, nekādus tovariščus jau 30 gadus Latvijā negrib redzēt. Ne verbāli, ne drukā. Lai ko te kādi "valodologi" aiz gara laika un bezdarbības - par nodokļu maksātāju naudu - neizdomātu ik pa laikam...