Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgira" direktors Motejūns: "Mūsu budžets var sarukt desmit reižu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Žalgira" direktors Motejūns: "Mūsu budžets var sarukt desmit reižu"
Kauņas "Žalgira" direktors Pauļus Motejūns
Foto: "Lietuvos rytas"

Lietuvas slavenākais basketbola klubs, Kauņas "Žalgiris", 2014. gada sezonu sagaidīs bez daudziem līderiem un ar ievērojami mazāku budžetu, trešdien, 29. maijā, sarunā ar LNK TV lika noprast komandas direktors Pauļus Motejūns.

2013. gada februārī klubu pameta skandalozais īpašnieks Vladimirs Romanovs, kura darbības laikā “Žalgiris” iedzīvojās miljoniem latu lielos parādos. Spēlētāji algu nesaņēma gandrīz pusgadu, taču lielākā komandas daļa ar galveno treneri Hoanu Plazu priekšgalā nolēma pabeigt sezonu.

“Nav zināms, kuri spēlētāji turpmāk paliks komandā,” atzina Motejūns. “Izredzes noturēt labākos nav lielas, jo mūsu budžets var sarukt pat desmit reizes.

Nākamajās nedēļās klubs precizēs tālākās attiecības ar spēlētājiem un pēc tam sasauks īpašu preses konferenci. Finansiālā sabrukuma apstākļos piesaistīt jaunus sponsorus kļuvis grūti, tāpēc klubs cer uz tā stiprākā pīlāra – fanu – atbalstu, teica Motejūns.

“Sezonas laikā ieņēmumi no biļešu un abonementu pārdošanas sasniedza 7,0 miljonus litu (1,4 miljoni latu). Nākamajā sezonā centīsimies izveidot konkurētspējīgu komandu.”

Kauņas klubs saglabā A licenci dalībai Eirolīgā, turklāt var lepoties ar lielākajiem apmeklējuma rādītājiem Eiropā.

Izmantotie resursi:
lrytas.lt / Naujienos

  -1 [+] [-]

, 2013-05-30 08:51, pirms 11 gadiem
No superkluba vairs nekā. Labi, cik nu superklubs, tikai Baltijā, taču ja neko neizdomās, tad domāju, ka pēdējā sezona Eirolīgā.

  +4 [+] [-]

, 2013-05-30 09:25, pirms 11 gadiem
Domāju, ka Žalgiris no jaunajiem leišiem pa lēto varētu itin spēcīgu blici novākt. +Vēl arī budžets, kaut arī sarucis, tāpat būs lielāks, nekā, piem., vef-am:-)

  -4 [+] [-]

, 2013-05-30 09:58, pirms 11 gadiem
Uz 1 miljonu? Yes VEF nr1 Baltijā

     [+] [-]

, 2013-05-30 10:19, pirms 11 gadiem
Johns rakstīja: No superkluba vairs nekā. Labi, cik nu superklubs, tikai Baltijā, taču ja neko neizdomās, tad domāju, ka pēdējā sezona Eirolīgā.
Hmm, nez, ja tīrie ieņēmumi jau 1,5 mlj lati, vēl jau var kaut ko no sponsoriem un pašvaldības dabūt... Starp citu, Partizan un horvātu Cedevita spēlēja ar apmēram VEF lieluma budžetu Eirolīgā. Leiši savāks labākos no LKL un paņems pāris leģionārus un gan jau turpinās spēlēt Eiroligā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-31 01:22, pirms 11 gadiem
Leitnants_Aldo rakstīja: tas tikai priecē, varbūt beidzot Leiši ieguldīs iekš hokeja attīstības finanses, un būs arī iekš KHL klubs.
Un kāda jēga no tā?