Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ainars Bagatskis: "Mūsu karš notiek laukumā"

Ainars Bagatskis: "Mūsu karš notiek laukumā"
Ainars Bagatskis
Foto: www.budivelnyk.ua

"Izsakoties hokeja terminoloģijā, "Hapoel" basketbolisti Jeruzalemē izmantoja skaitlisko vairākumu pretinieka laukuma pusē. Tā viņi sameta 30 punktus tikai pirmajā puslaikā vien. Arī mājās tas radīja problēmas, tāpēc nespējām uzvarēt divu spēļu summā," Kijevas basketbola kluba "Budivelnik" galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc uzvaras pār "Hapoel" bija noskumis, ka neizdevās uzvarēt ar vajadzīgo pārsvaru un īsi komentēja politisko situāciju Ukrainā.

"No vienas puses, priecājamies par uzvaru. Smaga, kaujinieciska spēle, grūta uzvara. Taču savstarpējo spēļu summā mums pietrūka divu punktu (bilance 1-1, -1). Iemesli? Viens un pats svarīgākais – mēs spēlējām pret pašu gudrāko un ātrāko komandu, kura izmanto pretinieku kļūdas. Neapgalvoju, ka tā ir Eirolīgas līmeņa komanda, taču viņi teicami izmanto sāncenšu dāvātās iespējas. Pat pēc mūsu trāpītajiem metieniem viņi ļoti ātri nogādāja bumbu brīviem metieniem no groza apakšas. Basketbols sākas ne tikai ar ātru skrējienu uzbrukumā – ātra atgriešanās aizsardzībā ir tikpat svarīga. Jeruzalemē viņi mūs šajā elementā apspēlēja pilnībā.

Otrajā puslaikā piespiedām komandu spēlēt pozicionāli, uztaustījām savu ritmu, kontrolējām spēli. Beigās iekritām atkal – dažas nesaprašanās uzbrukumā, nesadalījām sedzamos, pretinieki izprovocēja “miss-match” situācijas un izmantoja tās. Tāpēc ļoti priecājos par uzvaru. Pretinieki meta ar neticamu precizitāti, realizējot gandrīz 60% metienu. Zaudējām cīņu par atlēkušajām bumbām, sliktām metām, taču spējām uzvarēt. Tas rada divējādas sajūtas. Grupā atlikušas divas spēles. Paskatīsiemies, kas ir kas.

Pēdējā minūtes pārtraukumā izdarījām visu, kā plānots – nospēlējām uz Darjušu (Lavrinoviču). Svarīgākais bija uzreiz nogādāt bumbu viņam un izmantot pārsvaru. Izdevās. Godīgi, domāju, ka atsitīsimies, jo pretinieki atradās lielāka spiediena apstākļos. Taču kļūdas uzreiz parādījās kā spoguļattēli – nesavācām savas bumbas, nesadzirdējām viens otru mainoties, ļāvām brīvi mest Raitam.

Biju pārliecināts, ka savu darbu izdarīsim. Spēlētāju sejās nebija iemesla satraukumam. Ja Daiņus (Šalenga) iemestu tālmetienu, vispār būtu lieliski. Tas kļūtu par atalgojumu. Ļoti grūti spēlēt pret komandu ar pieredzējušiem, pārliecinātiem spēlētājiem. Spējām apturēt Halperinu – Jeruzalemē viņš savāca 19+10, šodien vairs ne. Toties atraisījās pārējie. Piemēram, Parahovskim izdevās labākā spēle sezonā. Uzvara ir uzvara.

Politiskā situācija? Cenšamies par to nedomāt, neaiztikt. Tā ir politika. Netaisos to komentēt. Neesmu tik gudrs kā cilvēki, kuri tajā nozarē strādā. Zinu vienu: gudrākie cilvēki vienmēr atrod kompromisu. To jāmeklē abām pusēm. Runājot par mums, protams, mēs to apspriežam, taču, jo vairāk par to domā, jo lielāks sasprindzinājums. Mūsu darbs ir šeit, zālē, te notiek mūsu karš. Līdzjutēju akcija? Lieliski, nav ko piebilst."

"Budivelnik" spēles otrajā aplī: 29. janvārī mājās pret “Hapoel” (1-1, -1), 12. februārī savā laukumā pret “Banvit” (-7), 19. februārī izbraukumā pret “Union Olimpija” (+12).

M grupas kopvērtējums

#KomandaU-ZAttiecība
1Hapoel3-1342:319 (+23)
2Budivelnik2-2353:349 (+4)
3Banvit Bandirma2-2326:326 (+0)
4Union Olimpija1-3291:318 (-27)

Izmantotie resursi:
Новости спорта: футбол, хоккей, бокс,...


, 2014-01-30 15:24, pirms 10 gadiem
Bagij novelu tavai komandai tikt ara no grupas un kko izcinit , bet pec sis sezonas redzams ka gruti apvienot darbus , jo piem Budivelniks tikai tagad sak uznemt apgriezienus , kas protams ir sekas , nebusanai klat sagatavosanas posma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.