Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Montepaschi" uzvar galotnē

Šovakar ULEB Eirolīgas A apakšgrupas spēlē uzvaru mača galotnē izcīnīja Sjēnas "Montepaschi" basketbolisti, kas ar 80:73 rezultātu bija pārāki pār Pireju "Olympiacos" vienību.

Spēles pirmajā ceturksnī spēle ritēja punkts punktā un neviena no vienībām noteicošu pārsvaru nespēja iegūt. Pēc pirmajām desmit minūtēm – 18:15 Sjēnas kluba labā. Arī turpinājumā risinājās līdzīga cīņa laukumā, bet nedaudz veiksmīgāki otrās ceturtdaļas galotnē, veicot izrāvienu bija "Montepaschi" basketbolisti – 41:31.

Spēles otro cēlienu ar pakaļdzīšanos iesāka grieķi, kas spēja atspēlēties un mača trešo ceturtdaļu noslēdza tikai ar viena punkta deficītu - 52:51. Mača liktenis izšķīrās spēles ceturtajā ceturtdaļā, kas līdzinājās trillerim, spēles rezultātam ritot punkts punktā. Cīņas galotnē veiksmīgāki, tomēr izrādījās itāļi, kas 39. minūtē pēc Šona Stounbroka trīspunktu metiena sasniedza 4 punktu pārsvaru. "Olympiacos" neatlika nekas cits, kā pārkāpt noteikumus, bet arī no soda līnijas pēdējās mača sekundēs roka Sjēnas kluba basketbolistiem nenotrīcēja. Jau pirms spēles abas vienības bija nodrošinājuša vietu Eirolīgas Top 16 labāko komandu skaitā, tādēļ šīs spēles iznākumam liela nozīme nebija.

Labākie "Montepaschi" rindās bija Terells Makintairs un Krištofs Lavrinovičs, kuriem attiecīgi 19 un 16 punkti, otrā kontā arī sešas atlēkušās bumbas. Savukārt grieķu klubā 23 punktus un deviņas atlēkušās bumbas zem groziem Marka Džeksona rēķinā.

Spēles protokols pieejams šeit.

ULEB Eirolīga
30.janvāris
A apakšgrupa

CSKA – VidiVici 92:68
Prokom Trefl – Olimpija 79:68
Tau Ceramica – Žalgiris 84:66

Izmantotie resursi:
www.euroleague.net