Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Laboral Kutxa" piesaista metēju Korbačo, Džentile paliks Milānā

Andrejs Siliņš

"Laboral Kutxa" piesaista metēju Korbačo, Džentile paliks Milānā
Alberto Korbačo
Foto: havaatisi.com

Dāvja Bertāna pārstāvētais Vitorijas "Laboral Kutxa" klubs piesaistījis sastāvam vienu no labākajiem tālmetienu speciālistiem Spānijā Alberto Korbačo. Itālijas čempione "Dinamo Sassari" turpinās sadarbību ar Deividu Loganu, savukārt Milānas "EA7 Emporio Armani" vienojusies par sadarbības turpināšanu ar komandas kapteini Alesandro Džentili.

Bertāna pārstāvētā "Laboral Kutxa" sezonas vidū trešajā pozīcijā palika bez latvieša, kurš guva kājas savainojumu, savukārt veterāns Ferdnando San Emeterio, kurš komandā nospēlējis septiņus gadus, pēc līguma beigām meklē iespējas spēlēt citur. Līdz ar to Alberto Korbačas piesaistīšana varētu nozīmēt, ka klubs vairs necer uz iespēju turpināt sadarbību ar San Emeterio.

30 gadus vecais Korbačo pēdējās piecas sezonas spēlēja "Obradoiro" komandā, bet iepriekš pārstāvējis arī citas mazāka profila komandas Spānijā. 201 centimetru garais un 97 kilogramus smagais basketbolists iemantojis lieliska snaipera reputāciju Spānijā. Aizvadītajā sezonā Korbačo vidēji guva 12,3 punktus, realizējot 35,6% tālmetienu. Korbačo izmeta 275 trīspunktu metienus, kamēr no tuvākas distances grozam uzbruka vien 74 reizes.

Itālijas jaunā čempione "Dinamo Banco di Sardegna Sassari" sastāvā arī nākamsezon paturēs savu snaiperi Deividu Loganu, kurš aizvadītajā sezonā Itālijas čempionātā vidēji guva 15,5 punktus, izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas un atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles. 32 gadus vecais Logans bija precīzākais tālmetienu izpildītājs komandā, trāpot 39,2% izdarīto trīspunktnieku.

185 centimetrus garais amerikānis, kurš pārstāvēja Poliju 2009. gada Eiropas čempionātā, sešas sezonas spēlējis Eirolīgā un pārstāvējis tādus klubus kā Vitorijas "Caja Laboral", Atēnu "Panathinaikos" un Telavivas "Maccabi".

Par jaunu līgumu ar klubu vienojies arī Milānas "EA7 Emporio Armani" kapteinis Alesandro Džentile, kurš paliks komandā vēl vismaz trīs sezonas. Pagājušajā sezonā Džentile ar Milānu izcīnīja titulu un pats saņēma finālsērijas MVP atzinību, bet šosezon komanda zaudēja jau pusfinālā. Jaunajā līgumā būšot iestrādātas dažādas opcijas, bet Džentile esot apņēmies palikt tik ilgi, kamēr izcīnīs vismaz vēl vienu čempiontitulu.

22 gadus vecais Džentile aizvadītajā sezonā vietējā līgā vidēji 14,1 punktu, izcīnīja 4,8 bumbas un atdeva 3,3 piespēles. Eirolīgā 200 centimetrus garajam un 100 kilogramus smagajam aizsargam Džentilem vidēji 14,3 punkti, 3,1 bumba un 2,5 piespēles. Par Džentili regulāri interesējas daudzi ārvalstu superklubi, kā arī Hjūstonas "Rockets", kas draftēja basketbolistu pagājušajā gadā, tomēr Jasmina Repešas noalgošana par galveno treneri Milānas klubam bija galvenais ierocis cīņā par Džentiles noturēšanu sastāvā.