Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Banki pirms Eirolīgas dubultnedēļas: "Šis formāts nogalina spēli un apdraud spēlētājus"

Agris Suveizda

Banki pirms Eirolīgas dubultnedēļas: "Šis formāts nogalina spēli un apdraud spēlētājus"
Luka Banki. Foto: Virtus Bologna

Latvijas vīriešu basketbola izlases stūrmanis Luka Banki ikdienā vada Itālijas klubu Boloņas "Virtus", kas, tuvojoties regulārās sezonas izšķirošajiem notikumiem, palicis bez sava līdera Tornikes Šengelijas.

Ceturtdien "Virtus" bez Šengelijas, Marko Belinelli un Ogņena Dobriča Stambulā kapitulēja tiešajai konkurentei "Fenerbahce" (75:88), bet svētdien Itālijas čempionātā ar 101:89 mājās uzveica "Napoli". Belinelli jau bija atgriezies ierindā, bet abi pārējie vēl ir lazaretē.

"Viņu stāvokli vērtēsim dienu pa dienai, lai viņus atpakaļ komandā integrētu pakāpeniski un bez lieka riska. Šis formāts nogalina spēli un apdraud spēlētāju veselību. Mums vajadzētu par to domāt un runāt, bet nezinu, vai ir kāds, kurš būtu gatavs ieklausīties. Mūs gaida svarīgas sacensības, bet mums arī situācija jāanalizē ar vēsu prātu un jāņem vērā kopaina ar gandrīz 80 spēļu sezonu," preses konferencē pēc uzvaras sacīja Banki. Viņam gan oponēja "Monaco" līderis Maiks Džeimss, kurš uzsvēra, ka pašiem spēlētājiem ir sevi jāsagatavo tik smagam kalendāram – ar tikpat smagu darbu starpsezonā un sezonas laikā.

Boloņas "Virtus" ar bilanci 13-5 ieņem trešo vietu Itālijas čempionātā, atpaliekot no "Brescia" (14-4) un "Venezia" (13-5), bet Eirolīgas trešajā vietā ir ar bilanci 15-8, atpaliekot no Spānijas grandiem "Real Madrid" (20-3) un "Barcelona" (15-8) un tikai par uzvaras tiesu apsteidzot Atēnu "Panathinaikos" un Stambulas "Fenerbahce". Trešdien "Virtus" viesosies Barselonā, piektdien uzņems Belgradas "Partizan", bet Itālijas līgā pirmdien ciemosies Trevīzo.

Decembra izskaņā par Boloņas "Virtus" spēlētāju kļuva arī Latvijas izlases uzbrūkošais aizsargs Rihards Lomažs. Eirolīgā viņš ir aizvadījis trīs spēles, vidēji 5,8 minūtēs gūstot 2,0 punktus, bet Itālijas čempionātā piedalījies divos mačos, tos pašus divus punktus gūstot vidēji 11,5 minūtēs.