Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" direktors: "Ja Ertels pāries uz citu ACB klubu, nemaksāsim nekādu kompensāciju"

Agris Suveizda

"Barcelona" direktors: "Ja Ertels pāries uz citu ACB klubu, nemaksāsim nekādu kompensāciju"
Tomā Ertels. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Spānijas "Barcelona" sporta direktors Alberts Solers pēc uzvaras "El Clasico" (87:82 viesos pār "Real Madrid") kluba mājaslapā komentēja franču basketbola Tomā Ertela situāciju.

"Viņš mums lūdza doties līdzi uz Stambulu, lai veiktu pārrunas par savu nākamo klubu, taču tad uzzinājām, ka viņš runā nevis ar Turcijas, bet gan Spānijas komandu [Ertelam bija paredzēta pāreja uz "Fenerbahce", bet mediji lēš, ka viņš mēģinājis vienoties ar "Real Madrid"]. Uzskatījām to par nodevību," sacīja Solers. "Taču mēs neatstājām viņu Stambulā bezpalīdzīgu – viņš palika kopā ar aģentu, un visas izmaksas sedzām mēs. Viņš nelidoja kopā ar komandu, jo nebija tās sastāvdaļa."

Lai arī visi 13 spēlētāji vienbalsīgi nobalsoja par Ertela palikšanu, kluba vadība neslēpj, ka ar Ertelu vairs nerēķinās un ir gatava palīdzēt ātri atrast jaunu klubu: "6. janvārī beigsies Eirolīgas reģistrācijas periods, tādēļ lēmums jāpieņem ātri. Ja viņš izlems palikt mūsu klubā, viņš nebūs pirmās komandas sastāvā. Bet, ja viņš izlems pāriet uz citu ACB komandu, mēs Ertelam kompensāciju neizmaksāsim. Kluba intereses stāv pāri visam, negrasāmies svaidīties ar naudu vai kluba reputāciju."

Ertels aizvada ceturto sezonu "Barcelona" rindās un jau desmito sezonu Eirolīgā pēc kārtas, iepriekš pārstāvot arī Vitorijas "Baskonia" un Stambulas "Anadolu Efes". Šosezon Ertels 12 Eirolīgas spēlēs ir devies uz maiņu, vidēji 13,5 minūtēs tiekot pie 2,9 punktiem, 2,4 rezultatīvām piespēlēm un 1,2 atlēkušajām bumbām, bet Spānijas čempionātā saspēles vadītājam vidēji 18,2 minūtēs ir 5,9 punkti, 4,8 rezultatīvas piespēles un 1,6 atlēkušās bumbas. "Barcelona" kreklā Ertela labākā sezona bija pirmā, Eirolīgā izceļoties ar 11,3 punktiem un 6,4 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.mundodeportivo.com/balo...