Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Petruševs atgriežas Eiropā un pastiprina Pireju ''Olympiacos''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Petruševs atgriežas Eiropā un pastiprina Pireju ''Olympiacos''
Filips Petruševs.. Foto: EPA/Scanpix

Īss laiks Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) izvērtās serbam Filipam Petruševam, kurš atgriezies Eiropā un noslēdzis trīs gadu līgumu ar pagājušās sezonas Eirolīgas finālisti Pireju ''Olympiacos''.

ULEB Eirolīgas pagājušās sezonas fināliste oficiāli paziņojusi, ka tās rindas pastiprinājis serbs Filips Petruševs, ar kuru noslēgts līgums uz trim sezonām. Sezonu serbs sāka Nacionālajā basketbola asociācijā, taču tās ievadā no Filadelfijas ''76ers'' maiņas darījumā, kurā Džeimss Hārdens pārcēlās uz ''Clippers'', arī viņš tika aizmainīts uz Losandželosu. Kalifornijas štata pilsētā viņš nepalika, jo ''Clippers'' neredzēja Petruševam vietu sastāvā, no viņa atbrīvojoties.

Pagājušo sezonu Petruševs pavadīja Belgradas ''Crvena zvezda''. Tās sastāvā Adrijas līgā viņam 11.1 punkts un 5.2 atlēkušās bumbas, bet Eirolīgā 10.7 punkti un 5.2 atlēkušās bumbas. Tāpat karjeras laikā viņam viena sezona Stambulas ''Anadolu Efes'' sastāvā. 2023. gada vasarā Petruševs kopā ar Serbijas izlasi kļuva par Pasaules kausa sudraba medaļas ieguvēju. Sešās spēlēs Petruševam 8.2 punkti un 3.3 atlēkušās bumbas.

Pireju ''Olympiacos'' 2023. gada vasarā pazaudēja divus no līderiem - Saša Vezenkovs pārcēlās uz NBA, bet Kostas Slukass uz principiālo sāncensi Atēnu ''Panathiniakos''. Jauno sezonu klubs sācis ar sešām uzvarām desmit spēlēs, kas ļauj Eirolīgā ieņemt piekto vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.olympiacosbc.gr/el/news...