Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Laso pārņem ''Baskonia'' trenera grožus, ''Žalgiris'' atrod aizstājēju Šmitam

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Laso pārņem ''Baskonia'' trenera grožus, ''Žalgiris'' atrod aizstājēju Šmitam
Pablo Laso. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Vairāki būtiski jaunumi šodien bijuši Eirolīgas klubu rindās. Par Pablo Laso iecelšanu kluba galvenā trenera amatā paziņojusi ''Baskonia'', bet Kauņas ''Žalgiris'' atradis aizvietotāju Rolandam Šmitam - serbu Alenu Smailagiču. Bruņoties turpina Artūra Žagara Stambulas ''Fenerbahce'', kas no Telavivas ''Maccabi'' izpirkusi Bonzī Kolsonu un gatavojas savām rindām pievienot arī Veidu Baldvinu.

Ātri jaunu darbavietu ieguvis treneris Pablo Laso. Vēl šodien tika ziņots par sadarbības pārtraukšanu ar Minhenes ''Bayern'', bet pēcāk viņš vienojies ar ''Baskonia'' par trīs gadu līgumu.

Var uzskatīt, ka treneris trenēs savu māju komandu, jo nāk no Vitorijas. Vienošanās paredz, ka Laso trenēs ''Baskonia'' vismaz līdz 2026./2027. gada sezonas beigām. Savas karjeras laikā viņš izcīnījis veselus 22 titulus - divus Eirolīgā, sešus ACB līgā, sešus Spānijas kausā un septiņus Superkausā.

''Baskonia'' 2023./2024. gada sezonas laikā mainīja treneri, vienībā atgriežoties Duško Ivanovičam. Pēc sezonas tika pavēstīts par sadarbības pārtraukšanu. Ja Eirolīgā klubs tika izslēgšanas spēlēs, tad ACB līgā palika aiz labāko astotnieka.

Artūra Žagara pārstāvēto ''Fenerbahce'' oficiāli pastiprinājis Bonzī Kolsons. Klubs oficiāli pavēstījis par divu gadu līgumu noslēgšanu ar iespēju to pagarināt vēl uz sezonu. Kā ziņo turku mediji, ''Fenerbahce'' samaksāja 400 tūkstošus eiro līguma izpirkuma summu Telavivas ''Maccabi'', bet pirmo divu sezonu laikā Stambulā spēlētājs pelnīs ap trīs miljoniem eiro.

Pēdējā sezonā Eirolīgā viņš vidēji spēlē guva 12.6 punktus un izcīnīja 5.3 atlēkušās bumbas, tālmetienus izpildot ar 39% precizitāti. Sagaidāms, ka viņš nebūs vienīgais pārnākušais spēlētājs no Telavivas - ''Fenerbahce'' varētu pastiprināt arī Veids Boldvins. Ar viņu tiks slēgts līgums uz diviem gadiem par pieciem miljoniem eiro.

Savukārt Rolanda Šmita aizvietotājs atrasts Kauņas ''Žalgirī''. Par to kļuvis Alens Smailagičs, ar kuru noslēgts līgums uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu. Pēdējās sezonās Smailagičs pārstāvēja Belgradas ''Partizan'', pagājušajā sezonā vidēji gūstot 5.6 punktus un izcīnot 2.2 atlēkušās bumbas Eirolīgā.

''Ar Rolanda Šmita aiziešanu mums bija nepieciešams kāds garā gala spēlētājs kā Alens. Viņš var izplest laukumu, gūt grozu no tālās distances, kā arī viņš prot spēlēt fiziski groza tuvumā. Viņš ir meistarīgs spēlētājs, kuru treneri pavisam noteikti pratīs izmantot,'' citēts kluba ģenerālmenedžeris Gedimins Navicks.

Izmantotie resursi:
https://www.baskonia.com/pablo-laso...
https://www.fenerbahce.org/haberler...
https://zalgiris.lt/news/bc-zalgiri...