Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgira" basketbolists Ulanovs - ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla ceturtās kārtas MVP

Rolands Eliņš

"Žalgira" basketbolists Ulanovs - ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla ceturtās kārtas MVP
Edgars Ulanovs spēlē pret "Olympiacos"
Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

LETA. Lietuvas basketbola granda Kauņas "Žalgiris" spēlētājs Edgars Ulanovs kļuvis par ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla ceturtās kārtas labāko spēlētāju.

Jau ziņots, ka "Žalgiris" ceturtdien ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla mačā savās mājās ar rezultātu 101:91 uzvarēja Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Grieķijas klubu Pirejas "Olympiakos", sasniedzot finālturnīru, jo sērijā uzvarēja ar 3-1.

Strēlnieks ceturtdienas mačā guva 17 punktus, taču ar to bija par maz, lai Pirejas komanda paildzinātu šo sēriju.

Kauņas klubs 1999.gadā kļuva par Eirolīgas čempioni, bet toreiz šo turnīru vēl rīkoja Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA), savukārt pēcāk Vecā kontinenta labākie klubi apvienojās, izveidojot ULEB jeb Eiropas Basketbola līgu savienību. Kopš ULEB izveides "Žalgiris" labāko četriniekā nebija ticis.

Ulanovs, kurš sērijas otrajā un trešajā mačā palika bez punktiem, ceturtajā cīņā guva 20 punktus, tikai par diviem atpaliekot no sava ULEB Eirolīgas rekorda. Viņš trāpīja divus no astoņiem divpunktu metieniem un trīs no četriem tālmetieniem, vēl trīs punktus pievienojot ar "sodiņiem".

Tāpat viņš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, izdarīja divas piespēles un pārtvēra vienu bumbu, kas viņam deva 27 efektivitātes rādītāja punktus.

Tikmēr pie 37 efektivitātes rādītāja punktiem tika Maskavas apgabala "Himki" līderis Aleksejs Šveds, taču viņa pārstāvētā komanda piektdien ar 88:89 zaudēja Maskavas CSKA, sērijā arī kapitulējot ar 1-3.

Šveds šajā mačā laboja uzreiz divus ULEB Eirolīgas "play-off" spēļu rekordus, jo sameta 36 punktus, kā arī realizēja astoņus tālmetienus, vēl četrus trejačus aizmetot garām. Tāpat viņš izdarīja sešas rezultatīvas piespēles un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Pie 26 efektivitātes rādītāja punktiem ceturtajā kārtā tika Stambulas "Fenerbahce Doguš" komandas biedri Nikolo Melli un Marko Guduričs, palīdzot pērnā gada turnīra čempionei viesos ar 92:83 uzvarēt Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvēto Vitorijas "Kirolbet Baskonia" no Spānijas, sērijā uzvarot ar 3-1. Guduričs šajā mačā sameta 22, bet Melli 21 punktu.

Tikmēr pie 24 efektivitātes punktiem tika "Žalgiris" spēlētājs Kevins Pangoss un Madrides "Real" basketbolists Luka Dončičs.

Jau ziņots, ka bez Maskavas CSKA, Kauņas "Žalgiris" un Stambulas "Fenerbahce Doguš" komandām finālčetriniekā iekļuva arī Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 uzvarēja Grieķijas vienību Atēnu "Panathinaikos Superfoods".

Finālturnīrs maijā notiks Belgradā.

Izmantotie resursi:
LETA