Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

LKL: jau pirmajā mēnesī zaudē gan "Žalgiris" un "Neptunas", gan "Rytas"

Andrejs Siliņš

LKL: jau pirmajā mēnesī zaudē gan "Žalgiris" un "Neptunas", gan "Rytas"
Edgars Ulanovs pret Antanu Kavaļausku
Foto: bc.lrytas.lt

Apritējis jau mēnesis kopš Lietuvas Basketbola līgas (LKL) jaunās sezonas sākuma un šajā laikā pie pirmajiem zaudējumiem tikušas visas līdervienības - čempione Kauņas "Žalgiris", vicečempione Klaipēdas "Neptunas" un Viļņas "Lietuvos Rytas".

Lietuvas līgas jaunā sezona sākās ar "Žalgira" pārliecinošu (93:59) uzvaru pār "Nevežis" 24. septembra vakarā. Čempionātā šosezon startē 11 komandas, bet tikai četrām pēc nospēlēta mēneša ir pozitīva uzvaru un zaudējumu bilance. Pie tam visām komandām jau ir vismaz pa vienam zaudējumam. Bez uzvarām turpina cīnīties vien debitante "Mažeikai" (0-8).

No lielā trijnieka - "Žalgiris", "Neptūnas" un "Rytas" - pirmā zaudējuma rūgtumu izjuta čempione no Kauņas. Septembra pēdējā dienā "Žalgiris" mājas arēnā atzina Utenas "Juventus" pārākumu ar 75:76. "Žalgirim" nevarēja palīdzēt amerikānis Džeimss Andersons, bet nepalīdzēja arī Daiņus Adomaiša trenētās komandas precizitāte no distances (50%). Līdz šim nozīmīgākajā "Juventus" sezonas uzvarā pa 14 punktiem sameta Arvīds Šikšns un Rašons Brouduss, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.

Virgīnija Šeška un Sanda Buškevica trenētā Viļņas "Lietuvos Rytas" vienīgo zaudējumu piedzīvoja lielajā Lietuvas derbijā pret "Žalgiri". Spēle Viļņā 7800 līdzjutēju priekšā izvērtās saspringta līdz pat tās beigām. Nepilnas četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām "Rytas" panāca plus 12 (53:41), tomēr viesi atsitās un jaunais Artūrs Gudaitis pēdējā ceturtdaļas sekundē ar 2+1 gājienu panāca vairs tikai viena punkta starpību (54:55). Pēdējās ceturtdaļas sākumā Artūrs Milaknis ar diviem trejačiem un Edgars Ulanovs veica izrāvienu 8:0, panākot ievērojamāku pārsvaru (67:59). Viesi turēja vadību atlikušo mača daļu, bet Ģedimins Oreliks pusotru sekundi pirms beigām panāca -2 Viļņai. "Rytas" vēl tika pie iespējas izraut pagarinājumu, jo Ulanovs kļūdījās gala auta izspēlē, Oreliks pārtvēra bumbu, tomēr metiens no tuvas distances nebija sekmīgs, un "Žalgiris" svinēja panākumu ar 84:82.

Žalgiris Viļņā uzveic Rytas

Bijušais VEF centrs Antans Kavaļausks mājinieku labā iemeta 23 punktus, izprovocēja deviņus noteikumu pārkāpumus un izcīnīja sešas bumbas, bet Orelikam 18 punkti. Uzvarētāju rindās 17 punktus iemeta Pauļs Jankūns, 12 Artūram Milaknim, bet pa desmit Lukasa Lekaviča un Edgara Ulanova kontos. Kaspars Vecvagars turpina gatavoties un laukumā varētu atgriezties novembra vidū.

Par tabulas līderi gan izvirzījusies Eirolīgas debitante "Neptunas", kas vienīgo zaudējumu vietējā čempionātā piedzīvoja tieši pret "Rytas" svētdienas, 26. oktobra, vakarā. 5300 skatītāju klātbūtnē Klaipēdā "Rytas" kontrolēja spēles gaitu diezgan droši un svinēja panākumu ar 73:65. Oreliks uzvarētājiem guva 21 punktu un izcīnīja sešas bumbas, bet 14 punkti un sešas bumbas bijušā "Valmieras" centra Artūra Valeikas kontā. "Neptunas" zaudējumā īsts līderis neatradās - 11 punkti Mindaugam Girdžūnam, bet desmit bijušajam VEF uzbrucējam Donātam Zavackam.

LKL turnīra tabula 27. oktobrī

VKomandaSUZP
1.Neptunas8717
2.Žalgiris8717
3.Lietuvoas Rytas8717
4.Juventus8535
5.Prienai8444
6.Dzūkija9454
7.Šiauliai9454
8.Lietkabelis7343
9.Pieno Žvaigždes9363
10.Nevežis10282
11.Mažeikiai8080