Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Titulu vietā šoreiz vilšanās – ceturto reizi šķiras "Baskonia" un Duško Ivanovica ceļi

Agris Suveizda

Titulu vietā šoreiz vilšanās – ceturto reizi šķiras "Baskonia" un Duško Ivanovica ceļi
Duško Ivanovičs. Foto: EPA/Scanpix

ULEB Eirolīgas basketbola klubs "Baskonia" pavēstījis par līguma nepagarināšanu ar 66 gadus veco melnkalniešu galveno treneri Duško Ivanoviču.

Ivanoviča vadībā "Baskonia" izcīnījusi trīs no saviem četriem Spānijas tituliem un četrus no sešiem kausiem, un melnkalnietis oktobra izskaņā, aizvietojot atlaisto Žuanu Penjaroju, pie komandas stūres stājās jau ceturto reizi. Līgums tika noslēgts līdz sezonas beigām, un šodien kļuvis zināms, ka tas netiks pagarināts.

"Baskonia" ar bilanci 18-16 ieņēma astoto vietu Eirolīgas pamatturnīrā, pirmajā pārspēlē ar 85:113 kapitulēja Telavivas "Maccabi", bet mājās ar 89:77 pārspēja Boloņas "Virtus" un saglabāja astoto izsēto numuru. Ceturtdaļfinālā "Baskonia" gan ar 0-3 kapitulēja "Real Madrid". Arī ACB līgā "Baskonia" bilance bija 18-16, bet tā deva tikai devīto vietu, komandai negaidīti paliekot pat bez ceturtdaļfināla.

Ivanovičs iepriekš "Baskonia" vadīja no 2000. līdz 2005. gadam, no 2008. līdz 2012. gadam un no 2019. līdz 2021. gadam. Ceturtais posms izrādījies visīsākais un arī vienīgais, kurā "Baskonia" netika pie Spānijas titula. ACB līgā Ivanovičs kļuvis arī par Francijas un Šveices čempionu, ar "Limoges" ieguvis FIBA Korāča kausu un ACB līgā vadījis arī "Barcelona". Tāpat viņš ir strādājis arī Grieķijā, Krievijā, Turcijā un Serbijā. Spēlētāja karjerā Ivanovičs ar "Jugoplastika" divreiz triumfēja Eirolīgā.

Izmantotie resursi:
https://www.baskonia.com/baskonia-y...