Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Beidzot sašķobījies Skariolo krēsls Milānā

Andrejs Siliņš

Beidzot sašķobījies Skariolo krēsls Milānā
Serdžo Skariolo drīz varētu palikt bez darba
Foto: LaPresse/Scanpix

Panākumiem bagātais itāliešu basketbola treneris Serdžo Skariolo jau tuvākajā laikā varētu kļūt par bezdarbnieku - izcili neveiksmīgās Milānas "Emporio Armani EA7" sezonas noslēgumā kluba vadība brīdinājusi speciālistu par to, ka nākamās spēles zaudēšana varētu nozīmēt arī darba zaudēšanu organizācijā.

Milānas "Emporio Armani" pirms sezonas tika uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm Itālijas čempionāta A sērijā, kā arī nozīmīgu spēku ULEB Eirolīgā. Par to liecināja zvaigžņota sastāva savākšana, tomēr dzīvē viss izvērtās krietni citādāk. Eirolīgas regulārajā sezonā izdevās tikt pie vien trim panākumiem desmit spēlēs un priekšpēdējās vietas C grupā, līdz ar to kvalificēties Top16 neiznāca.

Arī Itālijas virslīgā sniegums nebūt nebija tāds, kā cerēts - nestabila spēle noveda pie nestabiliem rezultātiem, un šobrīd komanda atrodas vien sestajā vietā turnīra tabulā, tikai par vienu uzvaru esot priekšā Ojāra Siliņa pārstāvētajai debitantei "Trenkwalder Reggio Emilia", kam zaudēja abās savstarpējās spēlēs regulārajā sezonā un vēl vienā pārbaudes cīņā pirms sezonas.

Pēdējās divās nedēļās piedzīvoti divi zaudējumi pēc kārtas, pie tam pēdējais pret Rolanda Freimaņa pārstāvēto "Sutor Montegranaro" (Freimanim 11 punkti un septiņas atlēkušās bumbas). Lai gan iepriekš kluba vadība ziņoja, ka Skariolo amats ir drošībā, pēdējā neveiksme lika no jauna uzliesmot runu ugunīm par Skariolo darba drošību.

Pēc izgāšanās Eirolīgā kluba vadība veica ievērojamas pārmaiņas gan sastāvā, gan treneru korpusā, taču galvenais treneris palika savā vietā. Pēdējās kluba sankcijas bija algu neizmaksāšana vairākas nedēļas sliktā snieguma dēļ.

Iespējams, sezonas izskaņā tomēr no darba nāksies atvadīties arī Skariolo, kurš pats atlūgumu iesniegt netaisoties. Viņa vietā jau esot noskatīts aizstājējs - bijušais kluba spēlētājs un arī treneris (2006-2007) Saša Džordževičs. Starp citiem kandidātiem tiek minēts slavenais itāliešu speciālists Simone Pjanidžāni, kurš šosezon atkāpās no turku "Fenerbahce Ulker" galvenā trenera amata.

51 gadu vecais Skariolo 1990. gadā aizveda "Scavolini Pesaro" līdz Itālijas čempiontitulam, četrus gadus vēlāk, vadot Boloņas "Fortitudo" tika atzīts par gada labāko treneri Itālijā, vēlāk aizveda Madrides "Real" un Malagas "Unicaja" līdz Spānijas čempiontituliem, ieguvis arī Spānijas kausu (1999. gadā ar "Real", 2005. gadā ar "Unicaja"), atzīts par 2000. gada labāko treneri Spānijā un Spānijas valstsvienību aizvedis līdz diviem Eiropas čempiontituliem (2009, 2011).

Izmantotie resursi:
La Gazzetta dello Sport

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja