Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Marčuļonis: "Pie kopsaucēja neesam nonākuši"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Marčuļonis: "Pie kopsaucēja neesam nonākuši"
Šarūns Marčuļonis, LKL un NEBL dibinātājs
Foto: NBA.com

"Kopā ar Černovu un CSKA vadītāju Sergeju Kušenko strādājam pie Eiropas projekta. Pārrunas iet trīs gadus, pie kopsaucēja neesam nonākuši," Apvienotās līgas izveidi laikrakstam "Izvestija" komentē leģendārais Lietuvas basketbolists un uzņēmējs Šarūns Marčuļonis.

Līdzās daudziem sasniegumiem basketbola laukumos Marčuļonis 1993. gadā stāvēja pie Lietuvas basketbola līgas (LKL) šūpuļa, bet vairākus gadus vēlāk izveidoja SEB BBL priekšteci - Ziemeļeiropas basketbola līgu (NEBL). Marčuļonis kļuva par primo Lietuvas un bijušās Padomju Savienības basketbolistu, kurš spēlēja NBA, divreiz tiekot atzīts par līgas labāko rezervistu, spēles pastiprinātāju - "sesto" spēlētāju.

"NBA tiku ar Aleksandra Gomeļska un Garija Kasparova juristu palīdzību," stāsta Marčuļonis. "Padomju ierēdņi to vien darīja, kā lika vienu šķērsli pēc otra, draudēja aizliegt spēlēt basketbolu. Biju jau ieņēmis stingru pozīciju un iznākumā uzvarēju. Aiz okeāna mani divus gadus pēc kārtas atzina par labāko "sesto" spēlētāju."

Runājot par Apvienoto līgu, Marčuļonis atzīst, ka KHL piemērs nav automātiski saistošs. "Basketbols un hokejs ir divi dažādi tirgi, nokopēt tādu pašu līgu nav iespējams."

Jūlija sākumā Marčuļonis kopā ar Kušenko Lietuvā rīkoja svinības, atzīmējot 20 gadu jubileju kopš uzvaras 1988. gada Olimpiskajās spēlēs Seulā, Korejā. Lietuvā Marčuļonis izveidojis savu basketbola akadēmiju, bet Maskavā šonedēļ ieradās, lai apmeklētu Aleksandra Gomeļska kausa izcīņu, kurā triumfēja Kauņas "Žalgiris".

Izmantotie resursi:
izvestia.ru

Slēpts komentārs: Es ķip no PSRS

     [+] [-]

, 2008-09-26 15:12, pirms 16 gadiem
Varēja, jau pie bildītes vēl pielitk, ka dibināja paša basketbola skolu ,kas vēl tagad pastāv!!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-09-26 15:21, pirms 16 gadiem
EIROLIGA krieviem nepatik... grib uztaisit Krievijas atklato čempionatu...

  +2 [+] [-]

, 2008-09-26 15:46, pirms 16 gadiem
LAUVA rakstīja: EIROLIGA krieviem nepatik... grib uztaisit Krievijas atklato čempionatu...
Domāju gan ka nepatīk, ja tikai vienam krievu klubam tur ir vieta, bet Spānijai tajā pašā laikā 5. Negodīgu jau patiesībā, tāpēc šie domā par citiem variantiem

  +2 [+] [-]

, 2008-09-26 15:47, pirms 16 gadiem
LAUVA rakstīja: EIROLIGA krieviem nepatik... grib uztaisit Krievijas atklato čempionatu...
Nevis nepatik bet tākā Krievijas basketa federācija nav ULEB dibinātāji viņiem tur ir tikai 1,5 vietas Kas Krievijas biezajiem klubiem ir daudz par maz