Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF Čempionu līgas grupā spēlēs pret Grieķijas un Izraēlas klubiem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

VEF Čempionu līgas grupā spēlēs pret Grieķijas un Izraēlas klubiem
Dairis Bertāns. Foto: FIBA

Šodien notikušajā 2024./2025. gada FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izlozē noskaidrojies, ka Latvijas čempione basketbolā ''VEF Rīga'' apakšgrupā spēkosies pret Grieķijas klubu Atēnu AEK, Izraēlas vienību ''Ramat-Gan'' un ceturtā kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.

VEF pretiniece Atēnu AEK aizvadītajā Grieķijas līgas sezonā ceturtdaļfinālā divos mačos atzina Pirejas ''Olympiacos'' pārākumu. AEK vairākas sezonas pēc kārtas kļuvusi par vienu no bēdīgi slavenākajām komandām Vecajā kontinentā, regulāri kavējot algu izmaksas spēlētājiem un personālam un iesaistoties skandālos. Rīdzinieki pret AEK jau spēkojās 2021./2022. gada Čempionu līgas pamatturnīrā - viesos tika zaudēts ar 79:88, bet mājās svinēta uzvara 92:76.

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Izraēlas komanda ''Ramat-Gan'', kas pagājušo čempionāta pamatturnīru noslēdza trešajā vietā un ceturtdaļfinālā zaudēja ''Ironi Kiryat Ata'', jaunās sezonas Čempionu līgas spēles, visticamāk, aizvadīs Ungārijā.

E apakšgrupas ceturtā komanda noskaidrosies kvalifikācijas turnīrā septembrī. Starp VEF potenciālajām pretiniecēm ir Bonnas ''Telekom Baskets'', Itālijas ''Sassari'', ACB līgas klubs ''MoraBanc Andorra'', Antverpenes ''Giants'', Serbijas klubs ''Spartak Office Shoes'', lietuviešu vienība Utēnas ''Juventus''. Pirmās divas komandas, Bonna un Sasāri, kvalifikāciju sāks no pusfināla.

''Liels prieks, ka turpināsim pārstāvēt Latviju starptautiskā līmenī un dot izcilu iespēju spēlētājiem sevi pierādīt un apliecināt savas prasmes pret augstākā līmeņa Eiropas komandām. Par grupas izlozi kopumā varam būt apmierināti, Rīgā redzēsim vienu no Grieķijas spēcīgākajām komandām AEK, Izraēlas komandu “Ramat-Gan” un komandu, kas uzvarēs savā kvalifikācijas turnīrā. Mūsu mērķis šajā turnīrā ir nemainīgs - izkļūt no grupas! Jau tuvākajā laikā sāksim informēt par gaidāmās sezonas sastāva aprisēm,'' notikušo izlozi komentēja VEF kluba prezidents Gatis Jahovičs.

FIBA Čempionu līgas grupu turnīrs

A grupaB grupaC grupaD grupa
Hapoel HolonUnicajaTenerifeGalatasaray
IgokeaOostendeKarsiyakaPromitheas
NanterreKing SzczecinSaint-QuentinRasta Vechta
WurzburgQ3KolossosQ2
E grupaF grupaG grupaH grupa
AEKRytasManresaMurcia
VEF RīgaFalcoTortonaPeristeri
Ramat-GanReggio EmiliaNiners ChemnitzManisa
Q4SlaskQ1FMP

     [+] [-]

, 2024-06-26 15:20, pirms 3 dienām
Kalev kā parasti v proļoķe,drošvien Q, tā ir ka tik ilgi VTB spēlēja, Jaunupam pieleca arī ļēni, bet tomēr dažus gadus agrāk

     [+] [-]

, 2024-06-26 15:37, pirms 3 dienām
Izklausās labi. Vienīgais augstākā līmeņa klubu baskets Latvijā. Ar interesi vienmēr skatījos spēles.

     [+] [-]

, 2024-06-26 16:01, pirms 3 dienām
Tajā gadā, kad naudas vispār nebūs, beidzot izloze bez spāņiem

Un es tik un tā neesmu sapratis - kā varēja ļaut Atem aiziet uz Valmieru?? Tipa ar Dairi nesadalītu vietu? Bertānam tāpat vairāk par 10-15min vairs nevajag parastā dienā.