Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" piesaista Pasečņika komandas biedru un NBA pieredzi guvušu centru

Emils Ozerinskis

"Žalgiris" piesaista Pasečņika komandas biedru un NBA pieredzi guvušu centru
Rojss O'Nīls cīņā ar letuviešiem Kšištofu Lavrinoviču un Mindaugu Lukauski
Foto: eurocupbasketball.com

Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris" komandas sastāvam piesaistījusi divus amerikāņu basketbolistus. Nākamajā Eirolīgas sezonā Kauņas komandu pārstāvēs NBA divas sezonas pavadījušais Brendons Deivīss (Brandon Davies) un "Gran Canaria" uzbrucējs Rojss O'Nīls (Royce O'Neale).

Lietuvas čempioni atstājis Brazīlijas izlases centrs Augusto Lima, kurš Kauņas komandai bija izīrēts no "Real Madrid". "Žalgiris" vienībai izdevies atrast aizstājēju garajā galā Brendona Deivīsa personā. 25 gadus vecais un 208 cm garais amerikānis spēlējis NBA vienībās Filadelfijas "76ers" un Bruklinas "Nets". Divu sezonu laikā 78 spēlēs Deivīss vidēji guvis 3,7 punktus un izcīnījis 2,5 atlēkušās bumbas.

Pasaules spēcīgākajā basketbola līgā Deivīss spēlēja laika periodā no 2013. - 2015. gadam. Eiropā amerikānis spēlējis Francijas un Itālijas komandās. Aizvadītajā sezonā Filadelfijā dzimušais spēlētājs pārstāvēja AS "Monaco". Francijas līgā Deivīsa statistika sasniedza 10,3 punktus un 5,1 atlēkušo bumbu. "Žalgiris" vienošanās ar 25 gadus veco amerikāni panākta pēc sistēmas 1+1.

Eirolīgā nākamsezon spēlēs arī Anžeja Pasečņika pērnās sezonas komandas biedrs "Gran Canaria" vienībā Rojss O'Nīls. 24 gadus vecais un 198 cm garais teksasietis spēlē vieglā uzbrucēja pozīcijā. Aizvadītajā sezonā "Gran Canaria" rindās O'Nīls ieguva Spānijas Superkausu. Spānijas ACB līgā amerikānis vidēji guva 7,5 punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem. Savukārt ULEB Eirokausa turnīrā O'Nīla rēķinā vidēji 10,3 punkti, 5,6 atlēkušās bumbas un 2,3 rezultatīvas piespēles. Arī ar šo amerikāņu basketbolistu Kauņas komanda parakstījusi līgumu ar 1+1 opciju.

Šajā starpsezonā Kauņas "Žalgiris" vienība ar visiem piesaistītajiem spēlētājiem panākusi vienošanos uz diviem gadiem, ar iespēju izskatīt sadarbību pēc pirmās sezonas. Arī ar Āronu Vaitu un Vasilje Miciču parakstīti līgumi pēc 1+1 sistēmas. Savukārt līgums ar galveno treneri Šarūnu Jasikeviču pagarināts uz diviem gadiem.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...