Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par "Emporio Armani" treneri kļūs horvāts Repeša

Andrejs Siliņš

Par "Emporio Armani" treneri kļūs horvāts Repeša
Jasmins Repeša
Foto: AFP/Scanpix

Neveiksmīgu sezonu aizvadījušais Milānas "EA7 Emporio Armani" basketbola klubs oficiāli pārtraucis sadarbību ar līdzšinējo galveno treneri Luku Banki, kura vietā tuvākajā laikā stāsies horvātu speciālists Jasmins Repeša, kurš savulaik jau kļuvis par Itālijas čempionu.

49 gadus vecais Banki pie Milānas kluba stūres bija divas sezonas, bet pagājušajā vasarā ļāva komandai izcīnīt pirmo Itālijas čempiontitulu 16 gadu laikā. Toreiz klubs pagarināja līgumu ar treneri uz vēl divām sezonām, taču viena nesekmīgā sezona pārvilkusi strīpu abu pušu sadarbībai. Aizvadītajā sezonā Milāna, neraugoties uz ļoti pieklājīgo budžetu (ap 15 miljoniem eiro), atkal nespēja kvalificēties ULEB Eirolīgas izslēgšanas turnīram, Itālijas kausā piekāpās "Dinamo Sassari" un nespēja tikt Itālijas čempionāta finālā.

Banki vietā komandu turpmāk stūrēs horvātu speciālists Jasmins Repeša, kurš Itālijā sekmīgi strādājis jau iepriekš. 54 gadus vecais Repeša savulaik vadījis Boloņas "Fortitudo", Romas "Virtus" un Trevīzo "Benetton" komandas. Ar "Fortitudo" 2005. gadā izcīnīts Itālijas čempiontituls un superkauss.

Pēdējās divās sezonās Repeša strādāja ar Zagrebas "Cedevita" komandu, ar ko aizvadītajā sezonā izcīnīja Horvātijas čempiontitulu, kausu un superkausu, Adrijas līgā tika finālā, bet Eirolīgā izstājās jau pēc regulārā turnīra. Vēlāk ULEB Eiropas kausā "Cedevita" tika līdz astotdaļfinālam. Repešam vēl bija spēkā līgums ar Zagrebas klubu, tomēr itālieši vienojušies par izpirkuma naudas samaksāšanu.

Kopumā Repeša trenera karjeras laikā izcīnījis sešus Horvātijas čempiontitulus, četrus Horvātijas kausus, divus Turcijas titulus un divus Turcijas kausus, kā arī pa vienai reizei triumfēts Itālijas čempionātā un superkausā.

Repešas nolīgšana Milānas klubam ir arī apdrošināšana komandas kapteiņa Alesandro Džentiles palikšanai sastāvā. Par itāliešu talantu interesējas superklubi Eiropā un pastāv iespēja doties uz Hjūstonas "Rockets", kam pieder tiesības uz spēlētāju. Tomēr Repešam un Džentil;em ir lieliskas attiecības, kas izveidojās Trevīzo "Benetton" laikā, kad abi strādāja plecu pie pleca un Džentile tika atzīts par labāko jauno spēlētāju A sērijā.

Pirms Repešas nolīgšanas "Armani" vērsās pie Malagas "Unicaja" ar piedāvājumu par 140 000 eiro izpirkt Hoana Plazas līgumu, tomēr spāņu speciālists pats atteicās pamest savu pašreizējo darba vietu. Tiek lēsts, ka Repešas līgums no Zagrebas kluba izpirkts par 400 000 eiro.

"Olympiacos" vēlas Stroberiju, "Alba" atņem "Partizan" kapteini

Grieķijas čempionvienības Pirejas "Olympiacos" kluba vadība izteikusi piedāvājumu 30 gadus vecajam amerikāņu aizsargam Dīdžejam Stroberijam - divu gadu līgums par kopējo summu 1,4 miljonu eiro apmērā. Turcijas čempions "Pınar Karšiyaka" sastāvā esot gatavs pieņemt piedāvājumu un pārcelties uz Grieķiju un uz vienu no Eirolīgas grandiem.

Tikmēr Bundeslīgas klubs Berlīnes "Alba" sastāvu papildinājis ar serbu uzbrūkošo aizsargu Draganu Milosavļeviču, kurš iepriekšējās piecas sezonas spēlēja Belgradas "Partizan" un bija komandas kapteinis. Četrkārtējais Serbijas čempions un divkārtējais Adrijas līgas čempions ar Berlīnes klubu parakstījis līgumu uz divām sezonām.