Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Aleksandrs Krasņenkovs: "Par Austrumeiropas līgu neko neesmu dzirdējis"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aleksandrs Krasņenkovs: "Par Austrumeiropas līgu neko neesmu dzirdējis"
Aleksandrs Krasņenkovs, Krievijas basketbola federācijas prezidents no 2010. gada 20. decembra
Foto: www.bc-spartak.ru

"Neesmu informēts, ka vairākums Profesionālās basketbola līgas komandu būtu paudušas piekrišanu nākamajā sezonā startēt Austrumeiropas līgā. Pagaidām nezinām, pat ar kādu produktu VTB līgas pārstāvji vēlas iegūt Krievijas čempionāta rīkošanas tiesības," neizpratni par trešdien, 25. janvārī, publicēto VTB Vienotās līgas prezidenta Sergeja Ivanova paziņojumu pauž Krievijas Basketbola savienības prezidents Aleksandrs Krasņenkovs. Savukārt Viļņas kluba "Lietuvos Rytas" sporta direktors Martins Purlis norāda, ka par dalību Krievijas atklātajā čempionātā klubs sniegs atbildi pēc VTB un Eirolīgas sarunu beigām.

Ivanovs trešdienas vakarā plašsaziņas līdzekļiem izplatīja informāciju par Austrumeiropas profesionālās basketbola līgas izveidi uz VTB Vienotās līgas bāzes, nākamajā sezonā pārņemot Krievijas čempionāta rīkošanas tiesības.

Tiesību turētājiem – Krievijas Basketbola federācijai, kas līdz 2013. gada sezonas beigām turnīru uzticējusi Profesionālajai basketbola līgai, kas vienlaikus ir ULEB biedre – par to nekas nav zināms, sarunā ar “Sport Express” interneta versijas korespondentu Maratu Araslanovu teica Krasņenkovs.

“Ivanova teikto neesmu dzirdējis. Domāju, ka rīt, mūsu ierosinātās tikšanās laikā ar VTB Vienotās līgas izpilddirektoru Andreju Širokovu, mums to darīs zināmu. Austrumeiropas vai kāda cita līga – personīgi atbildu par Krievijas klubiem.”

“Federācijas nostāja Krievijas atklātā čempionāta jautājumā ir vienkārša: Krievijas basketbolā nepieciešams ieviest kārtību. Lai čempionāts būtu normāls, nevis notiktu aizkulisēs, kā šobrīd. Lai turnīrā piedalītos pēc iespējas vairāk Krievijas komandu. Par to esam runājuši ne reizi vien, mūsu pozīcija nav mainījusies. Neskaitot 10 komandas, kuras spēlē PBL, ir vēl citi interesenti.”

Ivanovs paziņojumā Austrumeiropas līgas dalībnieču vidū nosauca astoņus Krievijas klubus, kuri jau startē VTB līgā, taču Krasņenkovam par to nekas nav zināms.

“Mums neviens neko nesaka. Kaut kur kaut kas tiek plānots, izveido kaut kādu līgu... Varbūt tam ar Krievijas basketbola federāciju vispār nav nekāda sakara? Ja PBL pārkāps līgumus, Krievijas čempionāta rīkošanas tiesības viņiem atņemsim. Un to lemšu nevis es, bet federācijas izpildkomiteja. Tas ir mūsu galvenais orgāns. Pareizāk sakot, galvenais orgāns mūsu sportā ir Sporta ministrija. Tā nosaka attīstības taktiku un stratēģiju. Basketbola jautājumā visas tiesības nodotas federācijai. Viņa arī tiks galā.”

Vai basketbola federācijas un VTB līgas attiecības var nosaukt par konfliktu? “Kādi konflikti, ja neviens mums neko nesaka? Vai tad mēs strīdamies, karojam? Mēs viņiem traucējam kaut ko darīt? Mēs esam par Krievijas basketbola attīstību – tā ir mūsu prioritāte.”

”Lietuvos Rytas” dalība līgā būs atkarīga no vienošanās ar ULEB

2011. gada 14. oktobrī Eiropas Basketbola līgu apvienības ULEB asambleja nolēma, ka 2013. gada sezonā Eirolīgas klubi paralēli varēs startēt tikai tajā turnīrā, kam pieder valsts čempionāta oficiālais statuss un tiesības izspēlēt ceļazīmes dalībai Eiropas kausu kvalifikācijas sacensībās.

“Pēc mūsu rīcībā esošajām ziņām, pagaidām notiek sarunas starp VTB un Eirolīgu. Viņi vēlas sasniegt kompromisa variantu Eirolīgas sākotnējā pozīcijā. Pagaidām nevaram pateikt neko konkrētu. Kad būs oficiāla informācija par sarunu rezultātiem, “Lietuvos Rytas” paziņos savu lēmumu par dalību Krievijas atklātajā čempionātā. Tagad jautājumu ir vairāk nekā atbilžu,” telefonsarunā Krievijas ziņu aģentūrai “RIA Novosti” paziņojis Viļņas basketbola kluba “Lietuvos Rytas” sporta direktors Martins Purlis.

Lietuvas Basketbola federācijas ģenerālsekretārs Mindaugs Balčūns aizstāv pozīciju, ka vadošajiem Lietuvas klubiem noteikti jāspēlē Lietuvas čempionātā. Tāda pati nostāja ir Polijā. Ja Ivanova pieteiktajā līgā atteiksies spēlēt Lietuvas, Polijas un Ukrainas klubi, projekts automātiski izgāzīsies.

Izmantotie resursi:
Главные новости часа | Лента новостей "РИА...
Российская Федерация Баскетбола
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

  +5 [+] [-]

, 2012-01-26 14:38, pirms 12 gadiem
Jaunups gan spēlēs! Vienalga kā, vienalga ar ko, vienalga pret ko, ka tik ar VTB! Nožēlojami!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 14:45, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: Jaunups gan spēlēs! Vienalga kā, vienalga ar ko, vienalga pret ko, ka tik ar VTB! Nožēlojami!
Tāpat jau neko nevar izdarīt VEF sapnis jau ir izsapņots Eiropā
Tikai jāsitās savās mājās, sētā ta4u jauzvar,bet viegli nebūs uzvarēt un ja zaudēs tad būs kārtējā izgāšanās
te jau pokemoni bļāva ka VEF ir monstri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-01-26 15:03, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Ak vai VEF tikai VEF, laikam tev kautko pāri nodarījis tu nožēlojamais cilvēciņ!
Jaunup, tu?

     [+] [-]

, 2012-01-26 16:11, pirms 12 gadiem
"Tas ir mūsu galvenais orgāns. Pareizāk sakot, galvenais orgāns mūsu sportā ir Sporta ministrija. Tā nosaka attīstības taktiku un stratēģiju." - galvenais orgāns - hahahahha.....

  -2 [+] [-]

, 2012-01-26 16:36, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: Jaunups gan spēlēs! Vienalga kā, vienalga ar ko, vienalga pret ko, ka tik ar VTB! Nožēlojami!
Eu lielais veci! Pasaki, kur tad VEF jāspēlē! Neviens tev tāpat nedos iespēju spēlēt pret Himki, Žalgiris, CSKA un citiem! Kādēļ jāaprobežojas ar LBL un BBL (smiekli nenāk dzirdot). Latvija nevienam nav vajadzība lielajā basketbolā, tāpēc arī, ja ir iespēja spēlēt pret Eirolīgas komandām biežāk nekā 2-3 gados reizi! KĀPĒC NEIZMANTOT? Un nevajag te muldēt, ka viņi ae 20% atdevi spēlē, vienalga - paskaties ar ko Ventspils visu sezonu spēlē - tā ir ņirgāšanās, nevis tas ka VEF spēlē pret Krievu milžiem!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 17:11, pirms 12 gadiem
LBL tomēr ir Latvijas čempionāts, mūsu pašu, un attieksme pret to ir vismaz identitātes jautājums. Un vefs nav pelnījis cieņu par attieksmi pret LV, ne tikai basketbolu. Nez kāpēc mikroedgara gājieni velk uz aģitāciju par otro valsts valodu. Kāds tirgus tur attaisās!!!
Par BBL piekrītu - tāds pats draudzības spēļu seriāls vien ir, un tādā formā, bez leišu lielklubiem, tiešām neredzu nevienu, kam tas ir reāli nepieciešams.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-26 18:08, pirms 12 gadiem
brunoje rakstīja: LBL tomēr ir Latvijas čempionāts, mūsu pašu, un attieksme pret to ir vismaz identitātes jautājums. Un vefs nav pelnījis cieņu par attieksmi pret LV, ne tikai basketbolu. Nez kāpēc mikroedgara gājieni velk uz aģitāciju par otro valsts valodu. Kāds tirgus tur attaisās!!!
Par BBL piekrītu - tāds pats draudzības spēļu seriāls vien ir, un tādā formā, bez leišu lielklubiem, tiešām neredzu nevienu, kam tas ir reāli nepieciešams.
Tinamies prom no VTB un Baltijā atkal būs labi!