Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Krievijas klubiem divas uzvaras

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Krievijas klubiem divas uzvaras
Freds Hauss "Lokomotiv" labā guva 30 punktus.
Foto: lokomotiv-rostov.ru

FIBA Izaicinājumā kausā pie panākumiem savā laukumā tikuši divi Krievijas basketbola klubi, turklāt abi apspēlēja ukraiņus. Piemaskavas "Triumph" spraigā mača galotnē ar 67:64 apspēlēja "BC Kyiv", bet Rostovas "Lokomotiv" pārliecinoši tika galā ar "Sumykhimprom" 99:72.

Triumph uzvar pēdējās sekundēs

H grupas mačā Ļubercos starp "Triumph" un "Kyiv" tikās komandas ar meistarīgiem un pieredzējušiem leģionāriem, turklāt tādu abām tādu ir lielā skaitā. Jau no pirmajām minūtēm spēle risinājās punkts punktā un nekas neliecināja, ka turpinājums varētu būt citādāks. Divas minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām mājinieki gan ieguva sešu punktu pārsvaru, taču līdz pirmajām pārtraukumam kijevieši spēja divus punktus atspēlēt – 21:17.

Otrās ceturtdaļas sākumā "Kyiv" tika pie minimāla pārsvara (22:21), taču, tāpat kā Krievijas klubs, arī nespēja savu pārsvaru nostiprināt. Pēc spēlētām 20 minūtēm komandas šķīra tikai divi punkti – 38:36 "Triumph" labā. Otrajā puslaikā mājinieki uz brīdi ļāva saviem līdzjutējiem noticēt, ka tūlīt, tūlīt izdosies panākt lūzumu. Ne īpaši veiksmīgu uzsākuši mača otro daļu, mājinieki ceturtdaļas izskaņā panāca septiņu punktu pārsvaru (59:52), taču izšķirošie notikumi vēl bija priekšā.

Viesiem visai ātri izdevās tikt viena metiena (63:60 "Triumph" labā), bet nepilnas divarpus minūtes līdz mača beigās ar viena punkta attālumā – 65:64.Tomēr izraut uzvaru vai pagarinājumu viesiem neizdevās. Divas sekundes līdz mača beigām, kad mājiniekiem bija divu punktu pārsvars, neprecīzi meta Alekss Skeils, bet cīņā par atlēkušo bumbu kijevieši pārkāpa noteikumus (Brents Raits), kas nozīmēja, ka cīņa par uzvaru beigusies. Punktu mačam pielika Alans Andersons – 67:64.

"Lokomotiv" uzvar bez intrigas

Spēcīgais Rostovas klubs nesen atvadījās no viena no pieredzejušākajiem spēlētājiem Dežuāna Kolinsa, bet viņa prombūtne pirmajā FIBA Izaicinājuma kausa spēlē jūtama nebija. Ukraiņi pirmajās minūtēs gan turējās vadībā, bet ceturtdaļas turpinājumā mājinieki viesiem pārliecinoši ierādīja vietu – 28:13.

Otrajā ceturtdaļa viesi dzelzceļniekus tālāk gan neatlaida, tomēr arī kaut kādu intrigu sarūpēt nespēja. Pēc pirmā puslaika mājinieki bija vadībā 49:24, bet trešajā desmitminutē pielika punktu jautājumam par uzvarētājiem. "Lokomotiv" sameta par desmit punktiem vairāk, panākot jau 77:54.

Pēdējās desmit minūtēs Krievijas kluba spēlētāji atļāvās nedaudz nomest apgriezienus, kas ukraiņiem brīžiem ļāva samazināt savus mīnusus. Tomēr pie pieklājīgas rezultātu starpības viesiem tikt neļāva amerikānis Freds Hauss, kurš guva septiņus punktus pēc kārtas (visa mačā 30), palīdzot "Lokomotiv" svinēt uzvaru 99:72.

FIBA Izaicinājuma kauss

C grupa
Lokomotiv – Sumykhimprom 99:72 (28:13, 21:21, 28:18, 22:20)

H grupa
Triumph – Kyiv 67:64 (21:17, 17:19, 21:16, 8:12)

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja