Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šmita jaunā komanda "Anadolu Efes" pastiprinās ar "Real Madrid" franču centru Puarjē

Agris Suveizda

Šmita jaunā komanda "Anadolu Efes" pastiprinās ar "Real Madrid" franču centru Puarjē
Vensāns Puarjē. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Turcijas basketbola vicečempione Stambulas "Anadolu Efes" pavēstījusi par vienošanās panākšanu uz trim sezonām ar 30 gadus veco franču centra spēlētāju Vensānu Puarjē.

Iepriekšējos trīs gadus, atgriežoties no Nacionālās basketbola asociācijas, Puarjē pavadīja Spānijas smagsvarā "Real Madrid", izcīnīja vienu Eirolīgas un divus Spānijas titulus. Aizvadītajā Eirolīgas sezonā Puarjē sāka piecas no trīsdesmit septiņām spēlēm un vidēji 18,3 minūtēs sakrāja 9,0 punktus un 5,3 atlēkušās bumbas, bet Spānijas līgā viņam 41 spēlē un vidēji 18,2 minūtēs 8,2 punkti un 5,3 atlēkušās bumbas.

Karjeru sācis "Paris-Lavallois", Puarjē no 2017. līdz 2019. gadam pārstāvēja Spānijas "Baskonia", bet tad devās otrpus okeānam un aizvadīja divas sezonas NBA. Bostonas "Celtics" un Filadelfijas "76ers" rindās francūzis visās 32 spēlēs gāja uz maiņu un vidēji 5,3 minūtēs atzīmējās ar 1,5 punktiem un 1,8 atlēkušajām bumbām. Francijas izlasē Puarjē ir ieguvis olimpisko sudrabu, Eiropas sudrabu un pasaules bronzu.

"Anadolu Efes" pēc diviem Eirolīgas tituliem jau otro sezonu pēc kārtas netika izslēgšanas spēlēs. Ar bilanci 17-17 Stambulas klubs ieņēma devīto vietu un pirmajā pārspēlē mājās zaudēja Boloņas "Virtus" (64:67). Turcijas Superlīgas regulārajā sezonā "Anadolu Efes" ieguva pirmo vietu, tomēr finālsērijā ar 1-3 piekāpās "Fenerbahce". Atgādinām, ka pirms desmit dienām "Efes" paziņoja par Rolanda Šmita līguma izpirkšanu un vienošanos uz divām sezonām.

Izmantotie resursi:
https://www.anadoluefessk.org/haber...