Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Krievijā spēlējošais Ertels: "Algu man nemaksā slepkavas. Es neņemu naudu no mirušajiem ukraiņiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krievijā spēlējošais Ertels: "Algu man nemaksā slepkavas. Es neņemu naudu no mirušajiem ukraiņiem"
Tomā Ertels. Foto: Zumapress.com/Scanpix

33 gadus vecais saspēles vadītājs Tomā Ertels pagājušā gada septembrī parakstīja līgumu ar Sanktpēterburgas "Zenit", un dienu vēlāk Francijas basketbola izlase paziņoja, ka Ertelam durvis ir slēgtas. Nule intervijā Ertels taisnojies, ka viņa situācijā ikviens rīkotos tāpat.

"Man vispirms jādomā par sevi. Vienmēr bijis gods uzvilkt Francijas izlases kreklu, taču – man jādomā par savu ģimeni, par savu nākotni, par saviem bērniem. Ja no ekonomiskā un basketbola skatu punkta labākais ir palikt Krievijā, tad es palikšu Krievijā. Domāju, ikviens manā situācijā būtu rīkojies tieši tāpat. Protams, neesmu sajūsmā, ka vairs nedrīkstu spēlēt izlasē. Arī katru dienu saņemtā kritika no cilvēkiem, kuri nezina manu situāciju, nav patīkama," skaidroja Tomā Ertels.

Saspēles vadītājs Francijas valstsvienības rindās kļuva par Tokijas olimpisko spēļu sudraba medaļnieku, tāpat viņš ir 2013. gada Eiropas čempions un 2014. gada Pasaules kausa bronzas medaļnieks. Pirms līguma ar Sanktpēterburgas "Zenit" Ertels pārstāvēja Madrides "Real".

"Kāda man saistība ar to, ko Krievija dara Ukrainā? Es neatbalstu to, ko viņi dara. Šeit nezinu nevienu, kurš atbalstītu karu. Pēc šādas loģikas – neviens nedrīkstētu spēlēt Ķīnā vai Izraēlā. Kāds man sakars ar Krievijas valdības lēmumiem? Spēlēšana Krievijā nenozīmē, ka atbalstu Krieviju. Vai tad Ķīnā spēlējošie iestājas par Ķīnas cilvēktiesību pārkāpumiem? Vai cilvēki, kuri spēlē Francijā, atbalsta visus Francijas valdības lēmumus? Es tā nedomāju," taisnojās Ertels.

Sanktpēterburgas "Zenit" pieder Krievijas gāzes gigantam "Gazprom", kas tiešā veidā finansē zvērības Ukrainā.

"Es nesaņemu naudu no slepkavām. Es neeju un neatņemu naudu mirušajiem ukraiņiem. Varbūt esmu daļa no sistēmas, jo spēlēju šajā klubā, bet tas nenozīmē, ka atbalstu viņu pastrādāto."

Ertels dižojās, ka Krievijā saņem divas līdz trīs reizes vairāk nekā būtu gatavi maksāt Eiropas klubi, ka treneris viņam uzticas par 100% un ka spēles laiks starp 25 un 30 minūtēm viņu pilnībā apmierina.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Basket/Artic...
https://basketnews.com/news-187182-...

  +2 [+] [-]

, 2023-03-25 11:44, pirms gada
Gaidam ziņu, ka Ertels apcietināts par narkotiku glabāšanu.
Gada laikā divreiz ar savu prātu izcēlies. Pirmā - spēlēt Krievijā, otrā - atrodoties tur šādi runāt.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-25 11:49, pirms gada
Ne mazo naudiņu būtu nopelnījis, spēlējot arī Eiropā... plika d..na no Ertela puses. Tas pats attiecas uz Kalniņu.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-25 14:40, pirms gada
eziitis rakstīja: Gaidam ziņu, ka Ertels apcietināts par narkotiku glabāšanu.
Gada laikā divreiz ar savu prātu izcēlies. Pirmā - spēlēt Krievijā, otrā - atrodoties tur šādi runāt.
Apcietina ne jau izdevīgos muļķus,diemžēl...

     [+] [-]

, 2023-03-25 19:09, pirms gada
Es neatbalstu karu, bet nesakiet to krieviem...

     [+] [-]

, 2023-03-25 19:32, pirms gada
Idiotiskāks teksts "Es to daru savas ģimenes dēļ" nav dzirdēts. Tā ir izvēle kā ātrāk tikt pie lielas naudas pārkāpjot pāri visiem saviem principiem, ja tādi vispār ir. Kas tad notiktu ar ģimeni ja neizbrauktu uz okupantu zemi? Badā nomirtu? Nē. Tādi paši vien būtu, varbūt mazāk viena māja. Vai tiešām ir tik vērts dēļ materialām vērtībām to darīt un bērnišķīgi attaisnoties?

     [+] [-]

, 2023-03-25 19:33, pirms gada
Pērkams cilvēks bez morāles un principiem.

     [+] [-]

, 2023-03-25 22:11, pirms gada
Stulbs un vēl stulbāks.

     [+] [-]

, 2023-03-25 23:50, pirms gada
No kurienes tad tā nauda nāk? Gazprom būtu tīrs un pūkains, vai? Kā reiz būtu laiks Ertelam iesaistītais Gazprom šefa Millera veidotajā paramilitārajā grupējumā. Tur būtu viņa īstā vieta. Tad varbūt sāktu saprast kā Krievijā notiek lietas... Lai gan dažas atsaldētas smadzenes neko nav spējīgas saprast...