Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eiropas Kausa sezonu atklās Viļņā

Eiropas Kausa sezonu atklās Viļņā
Jomants un Aņisimovs ("Lietuvos Rytas") pagājušogad vēl Eirolīgas TOP 16 spēlē
Foto: AP

Šovakar plkst. 19:00 Viļņā, ar spēli starp vietējo "Lietuvos Rytas" un "ASVEL Basket", tiks atklāta Eiropas Kausa sezona basketbolā, kurā piedalīsies arī mūsu "Barons/LMT" un "ASK Rīga".

Ar E apakšgrupas spēli starp lietuviešiem un franču "ASVEL", tiks atklāta 2008./2009. gada Eiropas Kausa regulārā sezona. "Lietuvos Rytas" komandas galvenais treneris Antanas Sireika, kurš Lietuvā ir atgriezies pēc divu gadu darba ar Kazaņas "Unics", izteicies, ka "šogad eirokausu sezona sākusies salīdzinoši vēlu, bet mūsu komandai tas varētu būt pluss. Daži no maniem spēlētājiem ir aizvadījuši ļoti smagu vasaru, tāpēc mierīgais sezonas sākums ir devis mums vajadzīgo atpūtu."

Neskatoties uz Sireikas izteikumiem par atpūtas režīmu sezonas sākumā, tas tik un tā ir izdevies veiksmīgs. Lietuvas līgā Viļņas klubs ir izcīnījis tikai uzvaras, bet Baltijas līgā ar piedzīvotiem diviem zaudējumiem (viesos pret "TU/Rock" un mājās pret "ASK Rīga") astoņās spēlēs ir līgas līderi.

Eiropas basketbola sabiedrībā "Lietuvos Rytas" ir labi zināms vārds. Komanda izcīnīja ULEB kausa titulu 2005. gadā, bet 2007. gada finālā piekāpās Madrides "Real". Viļņas klubs arī 2006. un 2008. gada sezonās tika līdz Top 16 Eirolīgā. Sireika ir gatavs "Lietuvos Rytas" ultrām atvest vēl trīs titulus šogad, bet jau pirmais pārbaudījums - franču "ASVEL" būs gana nopietns un svarīgs.

""Asvel" ir ļoti atlētiska komanda. Viniem nav gari spēlētāji, tāpēc viņi to kompensē ar atlētisku spēli. Domāju, ka pats svarīgākais būs cīņa par atlēkušajām bumbām" izsakās komandas centrs Marijons Petrāvičs "Mūsu priekšrocība ir tā, ka spēlējam savās mājās, un mēs spēlējam komandas orientētu spēli. Mums būs jāspēlē gudri un nedrīkstam pakļauties viņu run'n'gun spēlei."

"Ļoti žēl, ka nevarēs palīdzēt Jomantas, bet viņš atgūstas un drīz jau varēs atgriezties laukumā. Jomantas būs ļoti vajadzīgs, jo mūsu grupa ir ļoti spēcīga" izsakās Sireika.

"ASVEL" komandas galvenais treneris Vinsents Kolē izsakās, ka "Lietuvos Rytas" ir ļoti spēcīga komanda. "Viņi Eirolīgā noteikti būtu tikuši tālāk, ja ierindā līdz pat sezonas beigām būtu Petrāvičs un Nīlsens. Šis duets sagādās mums galvassāpes arī šovakar. Komandai ir jauns treneris, nav vairs Holiss Praiss, bet tik un tā, spēlētāju resursi atļauj lietuviešiem spēlēt savā ierastajā manierē - izmantojot plašumu un izdomu."

Kolē trenētā kluba "ASVEL" līderi ir Ali Traore, kurš vidēji spēlē gūst 14 punktus un izcīna 6 atlēkušās bumbas. Uzbrucējs Troutmens pievieno vidēji 13 punktus un 7 atlēkušās bumbas, bet veterāns Foirē joprojām ir bīstams no distances (vidēji 12 punkti un 4 rezultatīvas piespēles).

Eiropas Kauss basketbolā, E apakšgrupa, atklāšanas spēle, 24.novembris

"Lietuvos Rytas" - "ASVEL", 19:00

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-11-24 13:35, pirms 16 gadiem
Ceru, ka tu aplauzīsies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Tjipa-abs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-11-24 14:25, pirms 16 gadiem
Ambīcijas varbūt būs, bet šī komanda noteikti nav spēcīgāka kā pagājušā gada modelis. Serbu saspēlnieks ne tuvu nav tik labs cik Price bija. Petravicius ir ēna no sevis. Jaunie tomēr arī nav nekas īpašs, Jomantas vēl itkā nevar spēlēt. Un tam visam pa virsu - šodien gatavojas noslēgt darījumu, kur Nielsen tiek pārdots Pamesa. Leišu portāli jau raksta, ka šis šodien nekapās - tā kā nav tā komanda tik laba. Vai varētu iedomāties pagājušā gada modeli zaudējam ASK mājās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-24 15:27, pirms 16 gadiem
nja, nebūtu sireika treneris, būtu pārliecināts par uzvaru, ne viņš, ne redzētās rytas spēles pārliecību nevieš, kaut gan tas, ka tā ir fra komanda izbraukumā un piedevām rytas arēnā, vajadzētu tomēr uzvaras kausiem nosvērties rytas pusē