Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Slovēnijas naturalizētais centrs Nībo pastiprina Itālijas čempioni ''Olimpia''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Slovēnijas naturalizētais centrs Nībo pastiprina Itālijas čempioni ''Olimpia''
Džošs Nībo. Foto: EPA/Scanpix

Itālijas čempione basketbolā Milānas ''Olimpia'' nākamās divas sezonas groza apakšu drošinās ar slovēņu naturalizēto amerikāņu centru Džošu Nībo.

27 gadus vecais centra pozīcijas basketbolists aizvadītās divas sezonas pārstāvēja Izraēlas grandu Telavivas ''Maccabi'', ko starpsezonā jau pametis Lorenzo Brauns. No atslēgas spēlētājiem ''Maccabi'' rindas pametīs arī Veids Boldvins un Bonzijs Kolsons. Sagaidāms, ka abi pastiprinās Šarūna Jasikēviča vadīto Stambulas ''Fenerbahce'' – komandu, ar kuru uz nākamajām divām sezonām līgums ir arī latviešu saspēlniekam Artūram Žagaram.

Aizvadītajā ULEB Eirolīgas sezonā centrs caurmērā izcēlās ar 11,2 punktiem un 7,1 atlēkušajām bumbām.

Karjeras laikā 206 centimetrus garais basketbolists spēlējis arī Eilatas ''Hapoel'' un Kauņas ''Žalgiris'' komandās.

Nībo pirms trīs dienām oficiāli ieguva Slovēnijas pasi, bet jau vakar piedalījās pirmajā pārbaudes mačā, slovēņiem Viļņā ar 86:92 zaudējot Lietuvas valstsvienībai. Centram debijas spēlē Slovēnijas izlasē deviņi punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Milānas ''Olimpia'' aizvadīja neveiksmīgu sezonu Eirolīgā, ar 15 uzvarām 34 mačos ieņemot 12. vietu starp 18 klubiem.

Izmantotie resursi:
https://www.olimpiamilano.com/en/jo...