Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valtera komandas biedrs Malagā Frīlends gatavs doties uz NBA

Andrejs Siliņš

Valtera komandas biedrs Malagā Frīlends gatavs doties uz NBA
Džoels Frīlends
Foto: AFP/Scanpix

Kristapa Valtera komandas biedrs aizvadītajā sezonā Spānijas ACB līgas vienībā Malagas "Unicaja" britu spēka uzbrucējs Džoels Frīlends atzinis, ka 25 gadu vecumā jūtas nobriedis spert nākamo lielo soli karjerā un izmēģināt spēkus Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA).

208 centimetrus garais un 113 kilogramus smagais Frīlends aizvadītajā sezonā bija viens no "Unicaja" līderiem, Spānijas ACB līgā vidēji 28,2 minūtēs gūstot 12,9 punktus un izcīnot 7,5 atlēkušās bumbas. ULEB Eirolīgā Frīlendam 25,8 minūtēs 12,6 punkti un 6,8 bumbas zem groziem.

"Domāju, šis ir mans laiks spert šādu soli, ja tāda iespēja rodas. Visām lietām jānotiek pareizi," apņēmīgs ir Frīlends, kuru 2006. gada draftā ar 30. numuru pašās pirmās kārtas beigās izvēlējās Portlendas "Trail Blazers". Toreiz klubs pārliecināja basketbolistu, ka labāk palikt Eiropā vēl dažus gadus, lai turpinātu slīpēt savu meistarību. Sestdien "Blazers" vadība esot skatījusies Frīlendu klātienē darbībā Lielbritānijas izlases rindās.

"Runāšu ar ģenerālmenedžeri, uzklausīšu idejas, līdz tam nezinu, kas ar mani notiks," neziņā ir Fārmboro Tehnoloģiju koledžas absolvents Frīlends. "Esmu atvērts piedāvājumiem. Esmu jau to teicis iepriekš - mans sapnis ir spēlēt NBA un, domāju, 25 gadi varētu būt tam perfekts vecums. Man patīk būt Malagā un spēlēt tur, bet beigu beigās NBA ir vieta, kur vēlos būt."

Vēl nepilngadīgs esot, Frīlends sāka spēlēt angļu 1/divīzijas klubā "Solent Stars", paralēli strādājot citu algotu darbu. 2005. gadā Frīlends pārcēlās uz Spāniju, parakstot līgumu ar "Gran Canaria". Pirmo sezonu aizvadījis fārmklubā spāņu trešajā līgā, 2006. gada rudenī brits kļuva par pirmās komandas spēlētāju. "Gran Canaria" rindās Frīlends trīs sezonas nospēlēja ACB līgā un ULEB Eiropas kausā, bet 2009. gada starpsezonā spēra soli augšup, parakstot līgumu ar Eirolīgas komandu "Unicaja", kur arī spēlējis turpmākās trīs sezonas.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2012-06-24 12:38, pirms 12 gadiem
ja vēl tiks nba, tad šis izklausās pēc veiksmes stāsta skatoties uz viņa biogrāfiju.. lieliski. īsts sportists, apņēmīgs un iet uz priekšu savā izaugsmē.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-24 12:55, pirms 12 gadiem
no tām spēlēm, kuras esmu redzējis - viņš patiešām ir labs! Priekš garā ar labu precizitāti met tālos un pustālos kā arī ir pietiekoši atlētisks. Veiksmi čalim!