Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timmas un Bagatska Eirokausa dueļa pirmais cēliens, Pasečņiks sāks Francijā

Timmas un Bagatska Eirokausa dueļa pirmais cēliens, Pasečņiks sāks Francijā
Jānis Timma
Foto: basket.fc-zenit.ru

ULEB Eiropas kausa izcīņas astotdaļfināla cīņas šovakar uzsāks Jāņa Timmas pārstāvētais Sanktpēterburgas "Zenit", kas viesosies pie Ainara Bagatska un Artūra Štālberga vadītā "Nizhny Novgorod", bet Anžeja Pasečņika Grankanarijas "Herbalife" izbraukumā spēkosies ar Francijas klubu "Limoges".

Jāņa Timmas Sanktpēterburgas "Zenit" Last 32 posmā sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un jau kārtu pirms posma beigām bija nodrošinājis pirmo vietu L grupā. Tikmēr M grupā Ainara Bagatska un Artūra Štālberga "Nizhny Novgorod" vietu astotdaļfinālā izcīnīja tikai pēdējā mača papildlaikā, izbraukumā pārspējot Izraēlas titulētāko klubu Telavivas "Maccabi Fox".

"Krievijas kausa finālčetrinieka turnīrs nevar neietekmēt mūsu spēli. Mūsu komandas krievu spēlētājiem šis būs trešais mačs četru dienu laikā, bet nogurums lika par sevi manīt jau Permā. Jau tur pēc Golovina traumas mums nepietika spēlētāju rotācijai. Gan fiziskajā, gan morālajā ziņā krievu spēlētāji pašiem ir bedrē," izteicies "Zenit" galvenais treneris Vasīlijs Karasjovs. "Turpretī "Nizhny Novgorod" tagad pēc uzvaras pār "Khimki" ir uz viļņa, viņiem bija laiks sagatavoties mačam. Uzdevums ir noturēties Ņižņijnovgorodā, lai viss izšķirtos mājās spēlē."

Abas komandas divreiz tikās pirmssezonas laikā un vienreiz VTB Vienotās līgas ietvaros, taču tajā spēlē un tagad abu komandu sastāvos notikušas būtiskas izmaiņas. Viena no tām - "Niznhy Novgorod" rindās vairs nav Kaspara Bērziņa, kurš pievienojies tieši "Zenit", taču ULEB Eiropas kausā nedrīkst spēlēt. Bagatska un Štālberga rīcībā šovakar pirmoreiz pēc ilga laika posma būs visi labākie spēlētāji.

"Mūs sagaida grūta un interesanta spēle. Abas komandas viena otru labi pazīst, tādēļ treneriem nāksies palauzīt galvu, lai ar kaut ko pārsteigtu. "Zenit" kā ierasts centīsies spēlēt ātri un mēģinās piespiest mūs pakļauties šim spēles tempam. Turpretī mums jāpiespiež viņi spēlēt pieci pret pieci, jāpaspēj visai komandai atgriezties aizsardzībā," norādījis Bagatskis.

"Zenit" un "Nizhny Novgorod" statistikas rādītāji Eiropas kausā ir ļoti līdzīgi, bet uzmanību piesaista kāda nianse. Ņižņijnovgorodas komanda, kas šosezon Eiropas kausā mājās uzvarējusi piecas no astoņām spēlēm, savā laukumā no tālmetienu līnijas uzbrukusi ar vienu no augstākajām precizitātēm turnīrā (41,3%). Tikmēr pret "Zenit" Last 32 posmā komandas no tālās distances uzbruka ar viszemāko precizitāti (27,1%), turklāt vidēji mačā spēja izmest tikai 5,8 trīspunktu metienus (arī zemākais rādītājs Last 32).

Tikmēr Anžeja Pasečņika "Herbalife", kas ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieguva pirmo vietu H grupā, šovakar astotdaļfināla pirmajā spēlē izbraukumā tiksies ar "Limoges", kas ieguva otro vietu I grupā (3-3). "Herbalife" Last 32 posmā ar 88,5 punktiem dalīja rezultatīvākās komandas godu un bija labākā rezultatīvajās piespēlēs (21,5). "Limoges" sezonu iesāka ULEB Eirolīgā, bet Eiropas kausā pēc Duško Vujoševiča kļūšanas par galveno treneri izcīnīja trīs uzvaras pēdējās četrās spēlēs.

ULEB Eiropas kauss. 1/8 fināli

Pirmo spēļu kalendārs

LaiksDuelis
19:00Nizhny Novgorod - Zenit
19:00Banvit - Emporio Armani
19:00Pinar Karsiyaka - Galatasaray
20:00Stelmet - Unics
20:30Alba - Bayern
21:30Zaragoza - Trento
21:40Limoges - Herbalife
21:45Strasbourg - Oldenburg

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com/eurocup
basket.fc-zenit.ru
nn-basket.ru