Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jerjomins: "Nezinu, vai Itudim piedos vēl vienu izgāšanos"

Andrejs Siliņš

Jerjomins: "Nezinu, vai Itudim piedos vēl vienu izgāšanos"
Dimitris Itudis un CSKA spēlētāji
Foto: Sputnik / Scanpix

Krievijas basketbola leģenda Staņislavs Jerjomins, kurš pats savulaik vadīja Maskavas CSKA komandu kā treneris, izteicies, ka pašreizējam CSKA galvenajam trenerim Dimitrim Itudim izgāšanās jaunajā sezonā varētu nozīmēt darba zaudēšanu.

Pagājušajā sezonā CSKA ar 24 uzvarām 30 spēlēs izcīnīja pirmo vietu ULEB Eirolīgas regulārajā sezonā, ceturtdaļfinālā ar 3-1 apspēlēja Maskavas apgabala "Khimki", bet "Final Four" apstājās jau pusfinālā, kur atzina nākamās čempiones Madrides "Real" pārākumu. Spēlē par trešo vietu "armijnieki" piekāpās "Final Four" debitantei ULEB Eirolīgā Kauņas "Žalgirim".

Vēlāk tika izcīnīts VTB līgas čempiontituls, taču tas uzskatāms par bez maz vai pašsaprotama uzdevuma izpildīšanu, un kopējais noskaņojums pēc sezonas nebija labs. Bija runas, ka galvenajam trenerim Itudim varētu tikt uzteikts darbs, taču klubs nolēma paturēt grieķu speciālistu amatā arī uz nākamo sezonu - pēdējo pašreizējā līgumā.

"CSKA sastāvs ir augstākajā līmenī. Komandā ir tikai labākie spēlētāji, lai gan dažreiz tiek pieļautas kļūdas," Jerjomenko norādīja, ka Ituda rīcībā ir lielisks sastāvs, lai sasniegtu visus izvirzītos mērķus. "Šosezon Itudis varēs strādāt ar superkomandu, kam jācīnās par uzvaru Eirolīgā. Nezinu, vai vēl viena kļūda Itudim tiks piedota."

47 gadus vecais Itudis par CSKA galveno treneri strādā kopš 2014. gada vasaras, bet šajā laikā Eiropas bagātākais klubs Eirolīgā uzvarējis tikai reizi - 2016. gadā. Pārējās sezonās komanda arī spēlējusi "Final Four" turnīros, taču allaž zaudējusi jau pusfinālos. Turklāt iepriekš pēc zaudētiem pusfināliem tika izcīnīta vismaz bronza, taču aizvadītajā sezonā izpalika arī tā.

"Itudis ir ļoti labs treneris. Viņa spēcīgā puse ir tā, ka viņš smagi strādā treniņos, viņam ir pareizs taktiskais piegājiens un viņš lieliski sadala lomas spēlētājiem," atzina Jerjomins, kurš pats vadīja CSKA kā galvenais treneris no 1992. līdz 2000. gadam, šajā laikā aizvedot komandu līdz deviņiem Krievijas čempiontituliem un 2000. gada Ziemeļeiropas līgas titula. "Tomēr viņam šis tas pietrūkst, viņš ir vairāk matemātiķis un nemāk pieņemt pareizos lēmumus izšķirošajos brīžos, tā ir viņa vājība."

Šovasar CSKA beidza sadarbību ar krievu pieredzējušajiem spēlētājiem Viktoru Hrjapu, Vitāliju Fridzonu un Pāvelu Korobkovu, kā arī francūzi Leo Vestermanu un amerikāni Viktoru Radu. Vietā klāt nākuši itāliešu aizsargs Daniels Haakets, ukraiņu spēka uzbrucējs Džoels Bolombojs un amerikāņu uzbrucējs Aleks Pīterss, kā arī krievu aizsargs Ivans Uhovs.