Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga: VTB komanda mājās zaudē Šveices klubam, kvalifikāciju nepārvar arī Šauļi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempionu līga: VTB komanda mājās zaudē Šveices klubam, kvalifikāciju nepārvar arī Šauļi
Makenzijs Mūrs. Foto: FIBA

FIBA Čempionu basketbola līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā izstājusies Saratovas "Avtodor", kas pēc neizšķirta viesos savā laukumā piekāpās Šveices klubam "Fribourg Olympic", divu spēļu summā zaudējot ar 165:167. Pirmo kvalifikācijas kārtu nespēja pārvarēt arī Lietuvas piektais spēcīgākais klubs "Šiauliai".

Saratovas "Avtodor" pagājušajā VTB sezonā ierindojās piektajā vietā, izcīnot 14 uzvaras un piedzīvojot desmit zaudējumus. Piemēram, Rīgas VEF uzvarēja tikai astoņos mačos. Tomēr Čempionu līgas kvalifikācija beigusies jau pirmajā kārtā, savā laukumā ar 76:78 piekāpjoties "Fribourg Goteron", un pārākums atzīts arī divu maču summā. Pirms noslēdzošās ceturtdaļas "Avtodor" atradās iedzinējos ar septiņu punktu deficītu, un atspēlēšanās mēģinājumi bija nesekmīgi. Četras sekundes līdz beigām izdevās pietuvoties līdz viena metiena attālumam, bet vēl viena iespēja vairs netika dota.

Uzvarētāju labā ar 18 punktiem izcēlās Serbijā dzimušais Šveices basketbolists Dušans Mladans, kurš trāpīja četrus no astoņiem tālmetieniem un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Mladans karjeras lielāko daļu pavadījis Šveicē, bet vienu sezonu spēlējis arī Serbijas apakšgala komandā. "Avtodor" sastāvā ar 19 punktiem izcēlās amerikānis Tre Maklīns, kurš pagājušajā vasarā spēlēja NBA vasaras līgā. Protams, komandu budžeti ir no pavisam atšķirīgiem plauktiņiem, taču tālāk dodas Šveices vienība.

Lietuvas piektais spēcīgākais klubs "Šiauliai" viesos ar 65:79 zaudēja Bulgārijas čempionei "Lukoil Levski", divu spēļu summā piekāpjoties ar 144:170. Kristups Žemaitis, kurš pirms diviem gadiem U20 izlases rindās kļuva par Eiropas vicečempionu, izcēlās ar 14 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Laukuma saimnieki uzvarēja, neskatoties uz faktu, ka izdevās trāpīt tikai četrus no 21 tālmetiena. Šauļiem rādītājs nebija daudz labāks – pieci no 25 jeb 20% pret 19%.

FIBA Čempionu līga, kvalifikācija, summa

KomandasRez.
Leicester Riders -Bakken Bears161:193
Fribourg Olympic -Avtodor Saratov167:165
Dinamo Tbilisi -Aris118:182
Karhu -Oradea167:158
Red October Cantù -Szolnoki Olaj159:139
Šiauliai -Lukoil Levski144:170
Polski Cukier Toruń -Tsmoki-Minsk160:151
Porto -Nizhny Novgorod134:178
Norrköping Dolphins -Movistar Estudiantes133:144
Petrolina AEK Larnaca -Telenet Giants Antwerp128:159
Z-Mobile Prishtina -Donar139:144
Hapoel SP Tel Aviv -Proximus Spirou24.09

  +2 [+] [-]

, 2018-09-22 21:35, pirms 6 gadiem
Kurš no vefiņa nepilngadīgajiem faniem agrāk te mētājās ar tekstiem, ka Čempionlīga tāds bērnudārzs

  +2 [+] [-]

, 2018-09-22 21:42, pirms 6 gadiem
Diemžēl vēl aizvien Krievijas čempionāts, vai kā tur viņu sauc, VEF ir svarīgāks par Latvijas čempionātu. Šogad pat konkurētspējīgāks, jo apvienotā Latvijas-Igaunijas līga. Un FIBA čempionu līga ir labu spēļu prakses iegūšanas vieta. Bet kamēr krievi Rīgā laikam spēlēs Krievijas čempionātā.

  -2 [+] [-]

, 2018-09-22 22:23, pirms 6 gadiem
vf rakstīja: Kurš no vefiņa nepilngadīgajiem faniem agrāk te mētājās ar tekstiem, ka Čempionlīga tāds bērnudārzs
pazors, pats stulbakais, kaviņi sezonas vidū būs spēcīgāki, viņu problēma jau ir tā, ka balstās uz leģiem un bez jebkādas komandas veidošanas, katru sezonu tā tas ir, tapēc jau es pieminēju tās veiksmīgās sezonas vefam tur, jo ir viens aspekts, kas tajās ir bijis vienāds - sezonas sākums (tur pretī mūsējie atkal labi pirmo pusi nokapājuši), viņi sajāj to komandu, tad pirmo sezonas daļu meklē veidus, precīzāk leģionārus, ko nomainīt, pa retai reizei treneri, un uz sezonas beigām tie maitas sak spēlēt. Ej tu saproti to loģiku....Lai gan būsim atklāti, Avtodor ir unikāla sajāta vadība, vēl atceros, ka pagarina ar Pašutinu līgumu un pēc desmit dienām atlaiž

ja būsim godīgi, tad ar tām 52, laikam, komandām, tur nebija aršana tāpēc jau paši FIBA novilka to skaitli nost

  -2 [+] [-]

, 2018-09-22 22:25, pirms 6 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Diemžēl vēl aizvien Krievijas čempionāts, vai kā tur viņu sauc, VEF ir svarīgāks par Latvijas čempionātu. Šogad pat konkurētspējīgāks, jo apvienotā Latvijas-Igaunijas līga. Un FIBA čempionu līga ir labu spēļu prakses iegūšanas vieta. Bet kamēr krievi Rīgā laikam spēlēs Krievijas čempionātā.
Ta nu kāda starpība? Jo nu būsim atklāti, jums ne viens, ne arī otrs neinteresētu. Ir tikai neliels procents, kuram interesētu VEFa spēles tur, pārējiem tās tikpat daudz interesētu, kā tagad vtb un nē, nevajag tēlot, ka nu pēkšņi būtu ažiotāža utt, neesiet naivi un sevi nemāniet

  +1 [+] [-]

, 2018-09-22 22:43, pirms 6 gadiem
Šosezon atkal ir novērojams, ka daudzi klubi, kuri nespēj iekļūt ČL grupu turnīrā caur kvalifikāciju, atsakās no dalības FIBA Eiropas kausa grupu turnīrā, kaut gan ir iespēja tur spēlēt. Šauļi arī ir viens no šiem klubiem. Interesanti, kāpēc Tbilisi klubs tur nespēlēs, jo tās šim klubam būtu vērtīgas spēles. Neticu, ka šis klubs nopietni cerēja uz tikšanu ČL grupu turnīrā.

  -2 [+] [-]

, 2018-09-22 23:02, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Šosezon atkal ir novērojams, ka daudzi klubi, kuri nespēj iekļūt ČL grupu turnīrā caur kvalifikāciju, atsakās no dalības FIBA Eiropas kausa grupu turnīrā, kaut gan ir iespēja tur spēlēt. Šauļi arī ir viens no šiem klubiem. Interesanti, kāpēc Tbilisi klubs tur nespēlēs, jo tās šim klubam būtu vērtīgas spēles. Neticu, ka šis klubs nopietni cerēja uz tikšanu ČL grupu turnīrā.
iespējams, ka finansiāls ieguvums tur nav, tad jēga klubam sisties uz turieni, ja būs tikai finansiāli zaudējumi klubam? Tas nav noslēpums, ka FIBA turnīri nav tie apmaksātākie Eiropā

Nezini, kāpēc Lat-Est līga sākas vēlāk, nekā vairums citu?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-22 23:16, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: iespējams, ka finansiāls ieguvums tur nav, tad jēga klubam sisties uz turieni, ja būs tikai finansiāli zaudējumi klubam? Tas nav noslēpums, ka FIBA turnīri nav tie apmaksātākie Eiropā


Nezini, kāpēc Lat-Est līga sākas vēlāk, nekā vairums citu?
Nezinu par LAT-EST līgu, bet daudz vēlāk, ja skatās citas līgas, šī taču nesāksies.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-22 23:45, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nezinu par LAT-EST līgu, bet daudz vēlāk, ja skatās citas līgas, šī taču nesāksies.
protams, ka daudz vēlāk nē, bet tāda interesanta situācija katru sezonu praktiski