Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Medijs: Eirolīgas čempions Atamans turpmāk vadīs Atēnu ''Panathinaikos''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Medijs: Eirolīgas čempions Atamans turpmāk vadīs Atēnu ''Panathinaikos''
Ergins Atamans. Foto: SPO/Scanpix

Grieķu medijs SDNA vēstī, ka turku speciālists Ergins Atamans panācis vienošanos ar Grieķijas basketbola grandu Atēnu ''Panathinaikos'' par komandas vadīšanu nākamās divas sezonas.

SDNA ziņo, ka vienošanās tikusi panākta piektdien, kad Atamana aģents Miško Raznatovičs viesojies Atēnās. Kā ziņo SDNA, vienošanās panākta uz divām nākamajām sezonām.

Kopš 2017. gada Atamans ir Stambulas ''Anadolu Efes'' galvenais treneris. Viņa vadībā klubs uzvarējis iepriekšējās divās Eirolīgas sezonās, kā arī izcīnījis divus Turcijas Superlīgas titulus 2019. un 2021. gadā.

Šajā sezonā Atamana vadītā ''Anadolu Efes'' piedzīvoja fiasko ULEB Eirolīgā, nespējot sasniegt izslēgšanas spēles.

Atamana potenicālā jaunā darba vieta Atēnu ''Panathinaikos'' ir komandas pārbūves procesā. Pao Eirolīgas izslēgšanas spēles nav sasniegusi četrus gadus, bet līdz Final Four nav aizkļuvusi kopš Žeļko Obradoviča ēras beigām 2012. gadā.

Šajā sezonā Atēnu klubs ierindojās 17. pozīcijā starp 18 klubiem Eirolīgā un uzstādīja mājas spēļu apmeklētības antirekordu.

57 gadus vecais Atamans trenera karjeras laikā vadījis arī Ankaras ''Turk Telekom'', ''Pinar Karsiyaka'', Sjēnas ''Montepaschi'', Stambulas ''Ulkerspor'', Boloņas ''Fortitudo'', Stambulas ''Bešiktaš'' un ''Galatasaray''.

Iepriekš ''Panathinaikos'' nākamā galvenā trenera amatā plaši tika locīts Pablo Laso vārds. Spāņu speciālists šajā sezonā nevienu klubu netrenē.

Izmantotie resursi:
https://www.sdna.gr/mpasket/1076247...

     [+] [-]

, 2023-04-22 19:11, pirms gada
Protams jauns izaicinājums viņa karjerā