Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas favorīte "Fenerbahce" paliek bez līdera Veselija

Andrejs Siliņš

Eirolīgas favorīte "Fenerbahce" paliek bez līdera Veselija
Jans Veselijs
Foto: Itar Tass/Scanpix

Čehijas basketbola izlases spēka uzbrucējs Jans Veselijs nedēļas nogalē Turcijas čempionāta spēlē guva Ahileja cīpslas savainojumu, kā rezultātā nevarēs palīdzēt savai Stambulas "Fenerbahce" vienībai izšķirošajās ULEB Eirolīgas cīņās.

Svētdien Turcijas čempionāta 22. kārtas spēlē "Fenerbahce" izbraukumā piekāpās valsts čempionei "Pinar Karšiyaka" (81:88), tomēr lielāks zaudējums par spēli bija Jana Veselija savainojums. Viens no komandas līderiem trešajā ceturtdaļā šķietami nevainīgā situācijā pēc piezemēšanās savainoja labās kājas Ahileja cīpslu un nekavējoties paša spēkiem nolēca laukuma malā.

25 gadus vecajam Veselijam, kurš 19 nospēlētajās minūtēs bija paspējis gūt desmit punktus un izcīnīt piecas atlēkušās bumbas, pagaidām nav noteikta precīza diagnoze, taču skaidrs, ka bojāta Ahileja cīpsla. Drīzumā paredzēts veikt magnētisko rezonansi, lai saprastu, cik nopietns ir savainojums. Tomēr jau šobrīd zināms, ka Veselijam nāksies izlaist vismaz pusotru mēnesi, un tas nozīmē, ka basketbolistam ies secen dalība Eirolīgas izslēgšanas turnīrā.

"Fenerbahce" šobrīd ar desmit uzvarām 11 spēlēs sasniegusi labāko bilanci Eirolīgas Top16 turnīrā, atrodas pirmajā vietā E grupā un noteikti pieskaitāma galvenajām favorītēm uz uzvaru Eiropas prestižākajā klubu turnīrā. Veselijs 21 spēlē Eirolīgā šosezon vidēji 28 minūtēs guvis 12 punktus, izcīnījis 7,0 bumbas, atdevis 1,7 rezultatīvas piespēles, bloķējis vienu metienu un izprovocējis 3,4 piezīmes.

211 centimetrus garais Veselijs, kuru 2011. gadā ar sesto numuru draftēja Vašingtonas "Wizards", Eiropā atgriezās pirms pagājušās sezonas, kad parakstīja divu gadu līgumu ar Stambulas superklubu. Šovasar Veselijs kļūs par brīvo aģentu un tiek runāts, ka par spēlētāja iegūšanu atkal ieinteresējušies vairāki NBA klubi.

2010. gada Eiropas labākais jaunais basketbolists Veselijs ir arī Čehijas izlases līderis un Rio papildu kvalifikācijas turnīrā čehi ielozēti vienā grupā ar Japānu un Latviju. Turnīrs paredzēts no 4. līdz 10. jūlijam, bet, ja Veselijam tiks konstatēts Ahileja cīpslas pilnīgs plīsums, pastāv maza iespēja, ka basketbolists spētu atgriezties laikā, lai paspētu palīdzēt savai izlasei.

Izmantotie resursi:
Eurohoops - Eurohoops

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-03-21 22:00, pirms 9 gadiem
Ar to arī viņi var atvadīties no titula.. Jo CSKA vieglāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-21 23:42, pirms 9 gadiem
Olimpiskā kvalifikācija!!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-22 00:27, pirms 9 gadiem
nepriecājos par citu nelaimi, bet jautājums saistībā ar os kvalifikāciju... cik ilgi spēlētāji tiek atpakaļ uz strīpas ar tādām traumām?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-22 12:02, pirms 9 gadiem
Čehi tikko pārvilka strīpu uzvarēt LV OS kvalifikācijā. Ahileja cīpslu ārstē vismaz 6 mēnešus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-23 00:28, pirms 9 gadiem
ah kas ta pa amatieru ligu izkrit kautkads kreisaiscehu amatieris un u jau pasaules gals labak skatities nba neka tos dailslidotajus