Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Grieķu portāls: "Ventspils" pretinieces PAOK treneris pievienojas "Olympiacos"

Andrejs Siliņš

Grieķu portāls: "Ventspils" pretinieces PAOK treneris pievienojas "Olympiacos"
Anastasioss "Solis" Markopuloss
Foto: eurocupbasketball.com

Latvijas čempionvienības "Ventspils" pretiniece ULEB Eiropas kausa izcīņā Saloniku PAOK palikusi bez galvenā trenera, jo Anastasioss Markopuloss piekritis Pirejas "Olympiacos" piedāvājumam kļūt par grieķu superkluba galveno treneri, ziņo portāls sport24.gr.

"Olympiacos" jau ilgāku laiciņu bija bez galvenā trenera pēc Giorgosa Barcokasa demisijas. Klubs uzrunāja Francijas izlases stūrmani Vensānu Kolē, kurš pats bija gatavs izaicinājumam, taču viņa klubs "Strasbourg" nebija mierā ar "Olympiacos" piedāvāto izpirkuma naudu par vienu no šobrīd pieprasītākajiem Eiropas speciālistiem.

Kluba vadība trenera meklējumos atgriezās dzimtenē un nu vienojusies ar Anastasiosu Markopulosu par līgumu uz trim gadiem pēc sistēmas 1+1+1. 65 gadus vecais speciālists kopš 2009. gada vadījis Saloniku PAOK vienību, ar ko pagājušajā sezonā izcīnīja trešo vietu Grieķijā. Tāpat Markopuloss tika atzīts par pagājušās sezonas labāko treneri Grieķijā un vasarā pagarināja līgumu ar PAOK klubu līdz 2019. gadam.

Trenera karjeru Markopuloss sāka 1987. gadā un šo gadu laikā strādājis ar grieķu vienībām "Iraklis", "Aris", "Makedonikos", AEK, "Maroussi" un vairāku termiņus ar PAOK.

Markopulosa PAOK ielozēta vienā ULEB Eiropas kausa izcīņas apakšgrupā ar Latvijas čempioni "Ventspili". Abu komandu pirmā tikšanās paredzēta 5. novembrī Ventspilī.

"Olympiacos" nākamā cīņa Eirolīgā gaidāma piektdien, kad mājās jāuzņem Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa".

Par Markopulosa pāreju uz "Olympiacos" ziņo sport24.gr, tomēr kluba vadība pagaidām šīs ziņas neapstiprina.