Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" sāks sezonu Eirolīgā

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

"Rytas" sāks sezonu Eirolīgā
Stepons Babrausks (centrā) ar partneriem gatavs iesākt Eirolīgas sezonu uz pozitīvas nots. Foto: bc.lrytas.lt.

Šodien pulksten 20:15 pēc Latvijas laika pirmo spēli 2010./2011. gada ULEB Eirolīgas regulārajā sezonā aizvadīs Viļņas ''Lietuvos Rytas'', kas izbraukumā tiksies ar Stambulas ''Fenerbache Ulker'' vienību. Mača tiešraidi piedāvās televīzijas kanāls ''Viasat Sport Baltic''.

Abas komandas pirms šīs sezonas nomainīja galvenos trenerus un būtiski pastiprināja spēlētāju rindas. Pie ''Rytas'' stūres atgriezās Aleksandrs Trifunovičs, nomainot sezonu neveiksmīgi uzsākušo Draženu Anluzoviču, bet ''Ulker'' noalgoja horvātu speciālistu Nevenu Spahiju. Interesanti būs pavērot, ko ''Rytas'' liks pretī ''Ulker'' ārējai līnijai, kura sastāv no Lina Grīra, Marko Tomasa un Omera Onana. Intrigu raisa arī talantīgā lietuvieša - Jona Valančūna - debija uz lielās Eiropas basketbola skatuves. Aizraujošs duelis sagaidāms arī starp ''Rytas'' spēka uzbrucēju Kenanu Bajramoviču un ''Ulker'' torņiem - Mirsadu Turkčanu, Oguzu Savašu un Darjusu Lavrinoviču. ''Rytas'' vienību vakar papildināja pieredzējušais amerikāņu saspēles vadītājs Halids El-Amins, kurš aizvietos savainojumu guvušo Džeriju Džonsonu. Eirolīgas oficiālajā mājaslapā vēstīts, ka El-Amins šodienas spēlē nepiedalīsies, līdz ar to liela nasta gulsies uz serba Igora Miloseviča pleciem.

''Sezonu Eirolīgā uzsākam pret ''Fenerbache Ulker'' - vienu no spēcīgākajām Turcijas komandām. Lai gan Stambulas komanda ir vēsturiskas tradīcijas, es nekad neesmu redzējis viņu arēnu pārpildītu, tāpēc mums jācenšas to izmantot un izcīnīt uzvaru viesos. Man gan labpatīk spēlēt pie pilnām tribīnēm, jo tas paceļ spēlētāju motivāciju, bet, neskatoties ne uz ko, mums jādomā tikai un vienīgi par uzvaru,'' līdzjutēju faktoru uzsver ''avīžnieku'' galvenais treneris Aleksandrs Trifunovičs.

''Skaidrs, ka ''Fenerbache'' ir laba komanda. Pagājušajā sezonā mēs sākām pret ''Efes Pilsen'' un arī šoreiz mums nāksies spēkoties ar komandu no Turcijas. Pretinieku komandā spēlē 12 vīri, kuri ir savu valstu nacionālajās izlasēs, tāpēc mūs sagaida smaga cīņa,'' teic ''Lietuvos Rytas'' kapteinis Stepons Babrausks.

Tikmēr citos mačos latviešu līdzjutējiem saistoša varētu likties cīņa starp Gdiņas ''Asseco Prokom'' un Maskavas apgabala ''Khimki'' [abas komandas ir VEF pretinieces VTB Apvienotās līgas apakšgrupu turnīrā - E.B.]. Interesanti būs pavērot, kā sezonas sākums izdosies finansiāli vajātajai Slovēnijas čempionei - Ļubļanas ''Olimpija'', kas savā laukumā cīnīsies ar ambiciozo ''Efes Pilsen'' vienību. Dienas noslēdzošajā mačā šķēpus krustos ''Virtus Roma'' un Vācijas ''Brose Baskets''.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-20 16:23, pirms 14 gadiem
Šim es gan nepiekrītu: "Abas komandas pirms šīs sezonas nomainīja galvenos trenerus un būtiski pastiprināja spēlētāju rindas". Ar ko L.Rytas ir pastirpinājuši sastāvu? Pamainījuši - JĀ, bet vai pastiprinājuši, khe, diez vai.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-20 16:32, pirms 14 gadiem
"finansiāli vajātajai Slovēnijas čempionei" - a kā tas ir? Tas ir tā, ka tās finanses dzenas pakaļ tai čempionei un nedod galīgi mieru? piesienas, tā sacīt jāsaka?

     [+] [-]

, 2010-10-20 17:31, pirms 14 gadiem
Veiksmi viņiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja