Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgas kvalifikācijā Grieķijas un Turcijas, Portugāles un Šveices klubu fināli

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Čempionu līgas kvalifikācijā Grieķijas un Turcijas, Portugāles un Šveices klubu fināli
Mirklis no Fribūras "Olympic" un Noršēpingas "Dolphins" spēles. Foto: FIBA

Soļa attālumā no FIBA Čempionu līgas pamatturnīra pietuvojušies Lisabonas "Benfica", Fribūras "Olympic", Saloniku PAOK un Turcijas "Petkim Spor" basketbolisti.

Cīņā par tikšanu grupā, kurā ielozētas Mārča Šteinberga pārstāvētā Manresas komanda, Artūra Strautiņa Tortonas "Derthona" un FIBA Eiropas kausa uzvarētāja Kemnicas "Niners" Portugāles čempione "Benfica" šodien galotnē teju izsēja deviņu punktu pārsvaru (89:80), ar 89:88 pieveicot Samokovas "Rilski Sportist" no Bulgārijas. Uzvarētāju labā 17 punkti, desmit atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles amerikānim Trejam Drehselam.

Šā mazā turnīra otrajā pusfinālā Šveices basketbola līgas flagmanis Fribūras "Olympic" pēdējā ceturksnī pazaudēja 12 punktu pārsvaru (74:62), pēdējā minūtē nokļuva iedzinējos, tomēr prata pieveikt (80:79) Noršēpingas delfīnus no Zviedrijas. 22 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Šveices basketbolistam Natanam Jurkovicam.

Zarā, kurā komandas cīnās par nokļūšanu grupā ar Čempionu līgas titula pašreizējo glabātāju Malagas "Unicaja", kā arī Ostendes klubu no Beļģijas un Ščecinas vienību no Polijas, Grieķijas PAOK spraigā kaujā uzvarēja (81:80) Rumānijas vicečempioni "Oradea". Saloniku vienības uzvaru ar 27 punktiem kaldināja amerikānis Frenks Bārtlijs.

Pēdējā ceturksnī veikts deviņu punktu izrāviens "Petkim Spor" basketbolistiem ļāva ar 76:70 uzvarēt iepriekšējā sezonā pret Rīgas VEF spēlējušo Šolē klubu. Turcijas komandā pa 22 punktiem amerikāņiem Brīnam Tairī un Braisonam Viljamsam. Tairī arī pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, bet Viljamsam sešas atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā "Petkim Spor" rindās spēlēja latvietis Kristers Zoriks.

Piektdienas pēcpusdienā kvalifikācijas pusfinālā Tallinas "Kalev"/"Cramo" eksaminēs Levices "Patrioti" no Slovākijas, bet vakarā Rīgas VEF nozīmīgajā zarā Andoras la Veljas "MoraBanc" spēkosies pret Bonnas "Telekom Baskets" un Itālijas klubs Sasāri "Dinamo" spēlēs pret Utenas "Juventus" no Lietuvas.

Sacensību vietne:
https://www.championsleague.basketb...