Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Horvāts Hezoņa paziņo par palikšanu ACB čempionē Madrides ''Real''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Horvāts Hezoņa paziņo par palikšanu ACB čempionē Madrides ''Real''
Mario Hezoņa. Foto: Zumapress.com/Scanpix

29 gadus vecais basketbolists Mario Hezoņa publiski paziņojis, ka basketbolista karjeru turpinās Madrides ''Real'', kuru pārstāv pēdējos divus gadus. Vēl pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka viņš vienojies par pāreju uz ''Barcelona''.

Basketbolists Mario Hezoņa savā ''X'' kontā pavēstījis, ka turpinās pārstāvēt Madrides ''Real''. ''Kā jūs ziniet, pēc sezonas pēdējās spēles es kļuvu par brīvo aģentu un varēju izvēlēties, kur vēlētos nākamajā sezonā spēlēt. Es nevienojos ar nevienu līdz pat šim brīdim un, kā jau teicu, jūs no manis jaunumus dzirdēsiet pirmie. Madrides ''Real'' ticēja man brīdī, kad lielākā daļa neticēja. Kopš pirmās dienas viņi rūpējās par mani un manu ģimeni. Mana vienīgā vēlme bija palikt šajā komandā un varu paziņot, ka es turpināšu spēlēt Madrides ''Real'' vēl ilgu laiku.''

Vēl pagājušajā nedēļā ''Marca'' ziņoja, ka horvāts panācis vienošanos ar ''Real'' lielāko konkurenti Spānijā un savu bijušo komandu ''Barcelona''. Viņš klubu pārstāvēja pirms nonākšanas NBA 2015. gadā. Horvāts "Real Madrid" pārstāvējis divas sezonas, 2023. gadā palīdzēja izcīnīt Eirolīgas titulu, bet šosezon Eirolīgā sāka 17 no 38 spēlēm un vidēji 23,3 minūtēs izcēlās ar 13,5 punktiem un 4,6 atlēkušajām bumbām. Kopā ar bosnieti Džananu Musu viņi bija rezultatīvākie spēlētāji komandā. ACB līgā Hezoņa vidēji 22,0 minūtēs tika pie 10,6 punktiem un 4,4 atlēkušajām bumbām.

Kopā ar ''Real'' Hezoņa šajā sezonā kļuva par ACB līgas čempionu, bet iepriekšējā sezonā - par Eirolīgas uzvarētāju. ''Real'' gan būs atsevišķas izmaiņas sastāvā, jo par karjeras beigām paziņojuši divi veterāni - Rudijs Fernandess un Serhio Rodrigess.