Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgira" spēlētāji zaudē pacietību: "Nesamaksāsiet algas - nespēlēsim!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Žalgira" spēlētāji zaudē pacietību: "Nesamaksāsiet algas - nespēlēsim!"
"Žalgira" arēnā Kauņā
Foto: Robertas Dačkus

Kauņas basketbola klubs "Žalgiris" trešdien, 20. martā, preses konferencē informēja par izmaiņām komandas vadībā un tuvāko divu nedēļu plāniem. Ja tuvākajā laikā spēlētājiem netiks izmaksātas aizkavētās algas, komanda boikotēs 29. martā paredzēto Eirolīgas izbraukuma spēli pret "Alba Berlin".

Ceturtdien “Žalgiris” dosies laukumā, lai cīnītos pret Stambulas klubu “Anadolu Efes”, savukārt svētdien VTB līgas grupu turnīra pēdējā spēlē uzņems “Nizhny Novgorod” komandu. Līdz nākamajai nedēļai spēlētāji cer saņemt algu izmaksas vismaz viena mēneša apjomā (400 tūkstoši latu jeb 2 miljoni litu), pretējā gadījumā solot nepiedalīties 29. marta spēlē Berlīnē.

Spēlētājus preses konferencē pārstāvēja komandas kapteinis Pauļus Jankūns.

“Pēdējo četru mēnešu laikā esam saņēmuši tikai solījumus, ka viss būs labi. Ierados, lai darītu zināmu komandas lēmumu. Mums apsolīja, ka martā saņemsim naudu. Diemžēl, līdz šim brīdim tas nav noticis un nav cerību, ka tuvākajā laikā saņemsim nopelnītās algas. Nolēmām, ka līdz Eirolīgas spēlei trenēsimies kā komanda. Iespējams, būs individuālie treniņi, bet svētdien spēlēsim pret Ņižņijnovgorodu.”

Trešdien par “Žalgira” ģenerālmenedžeri” pēc pusotra gada pārtraukuma kļuva Pauļus Motejūns, kura atgriešanos Lietuvas basketbola apskatnieki uzskata par cerīgu zīmi. Kluba vadības maiņu pozitīvi vērtē arī spēlētāji.

“Ceram, ka izmaiņas kluba valdē atrisinās slikto situāciju. Nevēlamies boikotēt nākamo spēli, lai novērstu ļaunāku iznākumu. Ja Eirolīgas cīņu laikā nesaņemsim naudu, nav cerību, ka tas varētu notikt “play-off” spēļu laikā. Tāds ir spēlētāju viedoklis. Esam noguruši no solījumiem. Izvēlējāmies rīkoties, lai mūs sadzirdētu.”

Galvenā trenera Hoana Plazas uzruna bija emocionāla.

“Rīt mums vajadzēs lielāko iespējamo “Žalgira” fanu atbalstu. Spēli pret “Anadolu Efes” līdzjutēji varēs skatīties kā Eirolīgas finālu. Mums jābūt kopā, lai “Žalgiris” izdzīvotu. Esam nonākuši kaunpilnā situācijā. Tajā paša laikā varu pateikt, ka saprotu spēlētāju bažas. Viņiem jāuztur ģimenes. Basketbolisti vēlējās zināt manas domas. Teicu, ka sezona jāpabeidz ar cieņu. Viss ir jaunā kluba direktora Pauļa Motejūna rokās. Viņš palūdza laiku. Mums jāsaprot, ka viņš nav Mesija, kurš pāris dienu laikā var radīt “Disnejlendu”. Pienācis laiks parādīt, cik ļoti mīlam mūsu komandu. Mums jāparāda, ka visi esam kopā.”

Katalāņu treneris pauda apņēmību turpināt darbu. “Ir viegli būt komandas līderim, ja visās spēlēs tiek izcīnītas uzvaras. Līdera kvalitātes jāparāda grūtākajos brīžos. Mana sirds, mans ķermenis saka, ka man jāturpina cīnīties ar grūtībām un jāsakopo spēkus cīņai līdz sezonas beigām.”

Izmantotie resursi:
lrytas.lt / Naujienos
Žalgiris.lt
Kauno naujienos - Kauno diena

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-20 18:25, pirms 11 gadiem
Liekas,ka Zhalgiris sezonu pabeigs ar otro sastaavu!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-20 18:25, pirms 11 gadiem
minchux21 rakstīja: Uz Dinamo!!!
Kāds sakars?
Tu neesi smieklīgs!

  +4 [+] [-]

, 2013-03-20 18:27, pirms 11 gadiem
Tak lai Žalgiris komanda, proti, tie kas grib, lai palīdz spēlēt Baronam, Venspilij, vai VEFam, jo tur vismaz maksā naudu

  +1 [+] [-]

, 2013-03-20 18:35, pirms 11 gadiem
Baxter19 rakstīja: Liekas,ka Zhalgiris sezonu pabeigs ar otro sastaavu!
Liekas,ka Žalgiris vsp nepabeigs sezonu,un bankrotēs..

     [+] [-]

, 2013-03-20 18:55, pirms 11 gadiem
Domaju ka ja chali jau nospeleja, 4 meneshus bez algam, viniem vairs nav ko pieradit! Ja vienigi iepriecinat fanus un nospelet lidz sezonas beigam bez boikotiem!

     [+] [-]

, 2013-03-20 18:58, pirms 11 gadiem
Grūti iedomāties, ka klubs ar tādu atbalstu spētu izkūpēt gaisā. Biju uz spēli pret Olympiakos un tagad pret Real Madrid.... vienkārši skudriņas skrien pāri, kāds atbalsts... gribās braukt vēl un vēl.... 16 000 vietas pārpildītas pāri lūpai. Tuvākā vieta, kur sajust basketbola vājprātu

  +4 [+] [-]

, 2013-03-20 20:03, pirms 11 gadiem
Jāuztur ģimenes,nu treneris varēja kaut ko gudrāku pateikt.Saņemot LVL 30 000 mēnesī jau nu kaut kam vajadzēja ari iekrāties tiem špīleriem

  +1 [+] [-]

, 2013-03-20 20:47, pirms 11 gadiem
JimBim rakstīja: Jāuztur ģimenes,nu treneris varēja kaut ko gudrāku pateikt.Saņemot LVL 30 000 mēnesī jau nu kaut kam vajadzēja ari iekrāties tiem špīleriem
Iekrājumi jau noteikti ir, bet tos viņi plānoja tērēt pēc karjeras beigām ,kura basketbolistiem nav nemaz tik gara, nevis šobrīd, kad viņiem būtu jāpapildina savs bankas konts, pārtikušām vecumdienām. Tu domā pēc karjeras beigām, daudziem gribēsies iet un strādāt ofisa darbu, lai uzturētu ģimeni, jo redz savā laikā spēlējā klubā patriotisku jūtu vadīts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-20 21:05, pirms 11 gadiem
JimBim rakstīja: Jāuztur ģimenes,nu treneris varēja kaut ko gudrāku pateikt.Saņemot LVL 30 000 mēnesī jau nu kaut kam vajadzēja ari iekrāties tiem špīleriem
Ar ko shis darbs (basketbolists) atshkjiras no jebkura cita darba? Savukaart par darbu parasti gribam sanjemt algu. Tu arii buutu gatavs savaa darbaa 4 meeneshus straadaat par neko?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-20 22:48, pirms 11 gadiem
lai tač viņi iet govis ganīt

     [+] [-]

, 2013-03-21 01:07, pirms 11 gadiem
Ja Žalgiris bankrotees, tad Vefs buus pirmaa komanda Baltijaa, uzskatu ka esam labaki par Rytas