Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga apsūdz FIBA konkurences likuma pārkāpšanā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eirolīga apsūdz FIBA konkurences likuma pārkāpšanā
FIBA izpildkomiteja
Foto: FIBA

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) sestdien, 20. februārī, apstiprināja, ka Eirolīgas meitas uzņēmums "Euroleague Properties" iesniedzis Eiropas Komisijai pret FIBA un FIBA Europe vērstu prasību, apsūdzot konkurentus Eiropas Savienības konkurences likuma pārkāpšanā.

FIBA informāciju par prasību saņēmusi piektdien, 19. februārī, un izskatīs to tuvākajās dienās.

Eirolīga 2015. gada novembrī noraidīja FIBA partnerības piedāvājumu. Uzsākot tiesu darbus, Eirolīga apliecina, ka tai nav nodoma sākt konstruktīvu dialogu ar FIBA, lai mēģinātu atrisināt pašreizējo situāciju Eiropas klubu turnīros, teikts FIBA izplatītajā preses paziņojumā.

FIBA sadarbībā ar vietējām līgām turpinās veidot Eirokausu sacensības, kas nesīs ieguvumus gan tirgum, gan Eiropas basketbolam kopumā, atgādināts paziņojumā. Organizācija gatavojas izveidot Basketbola Čempionu līgu, kuras pirmās spēles paredzētas 2016. gada rudenī.

Izmantotie resursi:
Euroleague opts for legal action over dialogue...

  -1 [+] [-]

, 2016-02-20 23:32, pirms 9 gadiem
FIBA ar spēku un varu cenšas panākt to, ko eiropieši nevēlas!
Ja vēl izrādīsies, ka viņi neievēro Eiropas Savienības likumdošanu, tad ... lai ieskrienas!

  -1 [+] [-]

, 2016-02-21 00:28, pirms 9 gadiem
Vajag tai Eirolīgai arī normālus konkurentus, bet saprotams, ka tie to nevēlas. Kamēr Latvijai nebūs normāla, stipra kluba, kas spēlēs Eirolīgā, man tā būs kā otrās šķiras turnīrs. Vienīgi letiņu spēle atsevišķos klubos kaut cik interesi uztur.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-21 08:49, pirms 9 gadiem
Kārtībai jābūt
Ja FIBA ir oficiāla basketbola organizācija, tad tā arī noteiks
ja Eirolīga neprotas sadarboties vai padalīties, izbaudīs konkurenci, un tukšāku maciņu