Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

ČL: čempione ''San Pablo Burgos'' zaudē ''Darussafaka'' un noliek pilnvaras

ČL: čempione ''San Pablo Burgos'' zaudē ''Darussafaka'' un noliek pilnvaras
Aizeja Pinjeiro. Foto: FIBA Champions League

Šovakar FIBA Čempionu līgā tika noskaidrotas trīs Top 16 dalībnieces. No tālākas cīņas izstājās pašreizējā čempione ''San Pablo Burgos'', kas savā laukumā zaudēja Stambulas ''Darussafaka''. Tāpat nākamo kārtu sasniedza Beļģijas ''Oostende'' un ''Tenerife''.

• FIBA Čempionu līgas divkārtējā uzvarētāja ''San Pablo Burgos'' cīņu par titulu šosezon vairs neturpinās, jo izšķirošajā play-in mačā savā laukumā zaudēja Stambulas ''Darussafaka'' ar 68:80, piekāpjoties arī visā sērijā ar 1:2 (83:78; 66:85, 68:80).

• Vēl ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē Burgosas klubs panāca plus divi (66:64), tomēr turki galotnē bija aukstasinīgāki, veicot 16:2 izrāvienu un kvalificējoties Top 16 fāzei.

• Trojs Kopeins Turcijas kluba panākumu kaldināja ar 19 punktiem un deviņām piespēlēm. Bijušais VEF leģionārs Aizeja Pinjeiro sakrāja desmit punktus un trīs bumbas zem groziem. Spāņiem Dani Diezs iemeta 13 punktus.

Top 16 piedalīsies arī beļģu ''Oostende'', kas viesos Bosnijā aizvadīja labāku ceturto ceturtdaļu un uzveica ''Igokea'' ar 83:77. Visā sērijā Beļģijas komanda triumfēja ar 2:1 (72:87; 85:64; 83:77).

• Fils Būts ''Oostende'' uzvarā atzīmējās ar 24 punktiem un sešām piespēlēm, savukārt Līvajs Rendolfs guva par diviem punktiem mazāk. Bosnijas klubā 19 punkti Dešonam Stīvensam.

• Ceļu pēc otrā titula turpina arī pati pirmā Čempionu līgas uzvarētāja ''Tenerife'', kas play-in izšķirošajā spēlē mājās uzveica Turcijas Superlīgas vienību ''Pinar Karsiyaka'' ar 74:71, sērijā - 2:1 (76:69; 80:88; 74:71).

• Hoans Sastre bija labākais Spānijas komandā ar 15 punktiem. Brazīļu veterāns Marselinju Huertass bez pieciem punktiem atdeva arī 11 rezultatīvas piespēles. Amata Mbajes 24 punkti neglāba ''Pinar Karsiyaka'' no neveiksmes.

• Piektdienas vakarā play-in otro maču aizvadīs Latvijas čempione ''VEF Rīga'', kas savā laukumā uzņems Francijas klubu ''Dijon''.


Artūrs un Rodions Kuruci. Foto: FIBA

Brāļiem Kuruciem un Mursijas komandai bronza Čempionu līgā, tituls "Unicaja"

FIBA Čempionu līgas pirmo trijnieku šosezon pilnībā aizņems Spānijas klubi. Belgradā notiekošā finālčetrinieka spēlē par trešo vietu Mursijas Katoļu universitātes (UCAM) vienība ar 87:84 pieveica Grieķijas "Persiteri".
''Partizan'' galvenais stratēģis Žeļko Obradovičs. Foto: KK Partizan

''Partizan'' uz divām sezonām pagarina līgumu ar titulēto Obradoviču

Serbijas basketbola grands Belgradas ''Partizan'' pavēstījis, ka panākta divu gadu līguma pagarināšana ar komandas pašreizējo galveno treneri Žeļko Obradoviču.
Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.