Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Janičenoks: "Paskatieties uz mani - bārda, ūsas, esmu diezgan vecs vīrs"

Andrejs Siliņš

Janičenoks: "Paskatieties uz mani - bārda, ūsas, esmu diezgan vecs vīrs"
Kristaps Janičenoks un Donatas Zavackas
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc uzvaras metiena realizēšanas svētdienas mačā VTB Vienotajā līgā pret "CEZ Nymburk" labā noskaņojumā maču atcerējās Rīgas VEF basketbolists Kristaps Janičenoks. Dairis Bertāns norādīja, kāpēc neizdevās noturēt pārsaru, bet treneris Ramūns Butauts uzsvēra čehu komandas spēku.

"Spēle bija ļoti grūta, esam veci pretinieki - tiekamies savā starpā katru gadu," pēc uzvaras sacīja Ramūns Butauts, Rīgas VEF galvenais treneris. "Cienām čehu komandu, tas ir liels klubs ar labu komandu, pieredzējušu treneri, un viņi spēlē ļoti ātru basketbolu. Viņi ir ļoti bīstami pretinieki jebkuram. Sākums mums neizdevās, bet spējām pārņemt vadību. Pēdējās minūtes bija ļoti nervozas, bet mums paveicās ar [pēdējo] metienu un izcīnījām uzvaru. Vēlu veiksmi čehu komandai turpmākajā turnīra gaitā."

"Pieļāvām stulbas kļūdas, uztaisījām nesportisko piezīmi, Donāts [Zavacks] uztaisīja uzbrukuma piezīmi brīdī, kad mums vajadzēja mierīgi spēlēt līdz beigām," to, kāpēc neizdevās noturēt salīdzinoši solīdo pārsvaru, sarunā ar LTV7 skaidroja VEF aizsargs Dairis Bertāns. "Skaidrs ir viens - ja Kristaps [Janičenoks] ir komandā, tad viņš metīs pēdējo metienu un visbiežāk arī iemetīs. Kad redzēju, ka Īdžejs [Roulends] dod bumbu Kristapam, bija skaidrs, ka droši varu skriet atpakaļ."

Pats uzvaras metiena autors, VEF kapteinis Kristaps Janičenoks, jautāts vai pirms pēdējā metiena izdarīšanas nervozējis, atbildēja noraidoši: "Paskatieties uz mani - bārda, ūsas, esmu diezgan vecs vīrs (smejas). Esmu diezgan pieredzējis tādās situācijās. Saņēmu labu piespēli no Roulenda un pabeidzu spēli ar uzvaras metienu. Zinājām, ka spēle būs līdzīga. Mums bija jāuzmana viņu ātrie pretuzbrukumi, ko arī darījām. Tomēr pieļāvām vairākas kļūdas, un spēle izlīdzinājās. "Nymburk" ir ļoti laba komanda. Domāju, ka skatītājiem spēle patika."

Īdžejs Roulends VEF labā guva 26 punktus, izprovocēja deviņas piezīmes, atdeva astoņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, savācot lietderības koeficientu +36. ""Nymburk" ir spēcīga komanda, īpaši spēlējot savā laukumā. Kad viņi sāka trāpīt sarežģītus metienus, zinājām, ka spēle būs grūta. Sākām spēlēt pārliecinošāk, agresīvāk un pārņēmām vadību," sacīja amerikāņu saspēles vadītājs.

"Nymburk" galvenais treneris Ronens Ginzburgs uzsvēra tieši Roulenda nopelnus uzvaras kaldināšanā: "Atļāvām Rīgai tikt pie labām metienu pozīcijām un ļāvām viņu saspēles vadītājām spēlēt savu spēli. Beigās spējām atgūties un pacīnīties par uzvaru vai vismaz neizšķirtu, bet pēdējās iespējas labāk izmantoja pretinieki."

Bertāna un Butauta pēcspēles komentāri

Izmantotie resursi:
ČEZ BASKETBALL NYMBURK | Následující zápas

  +5 [+] [-]

, 2012-11-19 17:37, pirms 12 gadiem
Pēcspēles konfrence - laikam, Čehijā basketbols nav īpaši populārs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-11-19 17:52, pirms 12 gadiem
Tieši tas, kas Latvijas izlasei būtu vajadzīgs, spēles galotnes Janičenoka izpildījumā.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-19 18:16, pirms 12 gadiem
Ūsas jau ir īstu veču pazīme, nevis vecu veču pazīme

  +2 [+] [-]

, 2012-11-19 19:22, pirms 12 gadiem
ņjaa..preses konferences zāles tāda šaura un maza,visiem pat vietas nepietika bet nu jā,laikam kas tāds pirmo reizi ir redzēts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-11-19 19:26, pirms 12 gadiem
tā točna nav bārda vai ūsas. kaut kādu pid..u pūciņu atlaidis, baigais vecis

     [+] [-]

, 2012-11-19 20:08, pirms 12 gadiem
v2_karstgalvis rakstīja: lol http://www.youtube.com/watch?v=kLuqOZtSutI
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-11-19 20:22, pirms 12 gadiem
atceros so raidijumu. jasaka paldies valcam ka sos kemus turpinaja trenet. nekas jau principa no viniem nebija. tadi bija vel simts citi speletaji. tagad pec gadiem 10 nu redzam ka blums ar darbu un pareizi izveloties ventpils klubu istaja laika tika lidz eiroligai kamer parejie - skele ar savu anwil un kristapins peroties pa italijas otrajam ligam nekur ta ari nav tikusi. janicenokam toreiz ventpils piedavaja ka jaunajam speletajam 2 gadu ligumu ar stabilu speles laiku ventspils augstkolas komanda un iespeju uzpelet ari lielaja ventspili, bet shamais izvelejas sacakaret savu karjeru italija. malacitis tagad var lielities ar usam. kas nu kuram ka saka. vel jau varbut paris gadus paspeles. cik tad ir, 30 ir jau kristpinam?

  +3 [+] [-]

, 2012-11-19 21:31, pirms 12 gadiem
valdemaars rakstīja: atceros so raidijumu. jasaka paldies valcam ka sos kemus turpinaja trenet. nekas jau principa no viniem nebija. tadi bija vel simts citi speletaji. tagad pec gadiem 10 nu redzam ka blums ar darbu un pareizi izveloties ventpils klubu istaja laika tika lidz eiroligai kamer parejie - skele ar savu anwil un kristapins peroties pa italijas otrajam ligam nekur ta ari nav tikusi. janicenokam toreiz ventpils piedavaja ka jaunajam speletajam 2 gadu ligumu ar stabilu speles laiku ventspils augstkolas komanda un iespeju uzpelet ari lielaja ventspili, bet shamais izvelejas sacakaret savu karjeru italija. malacitis tagad var lielities ar usam. kas nu kuram ka saka. vel jau varbut paris gadus paspeles. cik tad ir, 30 ir jau kristpinam?
Nesaki gan tā. Kamēr Janičenoks visu dzīvi ir bijis komandas līderis un pietiekami slavināts, tad par Blūmu neko tādu nevar teikt. Okey, bija uzplaiksnījumi, bet pārsvarā Blūms patīk daudziem ar savu attieksmi. Šaubu jau nav, ka Janičenokam potenciāls bija lielāks nekā Blūmam, tikai tas, ka Blūms vienmēr ņemts kā kaplis, bet Janičenoks nekad nespētu spēlēt un ievest enerģiju. Viņam ir jābūt uzreiz sākumsastāvā, kā līderim. Savādāk viņš nespēj parādīt sevi.

Kas attiecas uz Šķēli. Tad varbūt pāris nepareizi pieņemti lēmumi, viņam traucēja kļūt par zvaigzni Eiropā. Bet pa lielam, daudz ko izmainīja tieši meningīts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja