Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Panathinaikos" vēlas piesaistīt Benu Volesu

Andrejs Siliņš

"Panathinaikos" vēlas piesaistīt Benu Volesu
Bens Voless
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas basketbola superklubs Atēnu "Panathinaikos" nopietni gatavojas jaunajai sezonai un, lai tā izdotos labāka par iepriekšējo, kluba vadība nolēmusi, ka komandai lieti noderētu Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) veterāns Bens Voless.

206 centimetrus garais Voless veicis spēka uzbrucēja un centra pienākumus piecās dažādās komandās 16 gadus ilgajā karjerā. 1996. gadā, pabeidzis universitāti un nesagaidījis savu vārdu NBA drafta ceremonijā, Voless pievienojās Vašingtonas "Bullets". Nevienam draftā toreiz nevajadzīgais spēlētājs četras reizes karjerā atzīts par NBA sezonas labāko aizsardzības spēlētāju, kas ir dalīts rekords (otrs tāds spēlētājs ir Dikembe Mutombo). 2004. gadā Voless ar "Pistons" kļuva par NBA čempionu.

37 gadus vecais Voless aizvadītajā sezonā runāja par iespējamo punkta likšanu karjerai, taču oficiālu paziņojumu basketbolists tā arī nav sniedzis. Deviņas no 16 NBA pavadītajām sezonām Voless spēlējis tieši Detroitas komandā, bet ne reizi vien izcēlies ar disciplīnas problēmām gan laukumā, gan ārpus tā. Pagājušajā sezonā Volesu pieķēra braucam dzērumā, pie tam ar ieroci.

Neraugoties uz lielajam spēlētājam īso augumu (pats spēlētājs savulaik atzinis, ka drīzāk ir 201 centimetru garš), Voless allaž izcēlies ar spēli aizsardzībā, izcīnot atlēkušās bumbas un bloķējot metienus. Tāpat Volesam ir sliktākais soda metienu procents NBA vēsturē priekš spēlētāja, kurš izmetis vismaz 1000 sodiņus - 41,4%. Nevienā sezonā Voless vidēji nav spējis gūt pat desmit punktus, taču ienesīgus līgumus basketbolistam nodrošinājušas vidēji 9,6 izcīnītās bumbas, 2,0 bloķētie metieni un 1,3 pārtvertās bumbas.

Aizvadītajā sezonā Voless Detroitas rindās vidēji 15,8 minūtēs guva 1,4 punktus un izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas.

"Panathinaikos" iepriekš vēlējās komandā redzēt grieķu spēka uzbrucēju Antonio Fotsi, taču Milānas klubs nebija ar mieru pārdot savu spēlētāju, un nu "Pao" ceturtā numura pozīcijā redz vietu sastāvā Volesam. Tiesa, jādomā, ka Volesam, kuram drīz apritēs 38 gadi, piedāvājums pārcelties uz Eiropu varētu nešķist pārāk vilinošs karjeras norietā.

Izmantotie resursi:
Gazzetta.gr - Αθλητική Ενημέρωση 24/7

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-19 18:48, pirms 12 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2012-08-20 11:58, pirms 12 gadiem
Biedrs paarsitiis vinja rekordu sodinjos