Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Spānijas basketbola leģenda Rodrigess liek punktu karjerai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Spānijas basketbola leģenda Rodrigess liek punktu karjerai
Serhio Rodrigess. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

38 gadu vecumā par basketbolista karjeras noslēgumu paziņojis Serhio Rodrigess, kurš kļuvis par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī trīs reizes kronēts par Eirolīgas uzvarētāju.

Serhio Rodrigess kopā ar Spānijas izlasi triumfēja 2006. gada Pasaules kausā un 2015. gada Eiropas čempionātā. Viņa kontā ir arī olimpiskais sudrabs un bronza, kā arī sudrabs un divas bronzas Eiropas čempionātā.

Klubu karjerā Rodrigess vislabāk atpazīstams kā Madrides "Real" basketbolists. Karalisko klubu viņš pārstāvēja no 2010. līdz 2016. gadam, kā arī no 2022. gada līdz karjeras noslēgumam. Kopā izcīnīti trīs Spānijas tituli, ieskaitot šīs sezonas, kā arī pieci Spānijas kausi un pieci Superkausu, plus divi Eirolīgas tituli. Eirolīgā viņš triumfēja arī Maskavas CSKA rindās.

Nacionālajā basketbola asociācijā Rodrigess pārstāvēja Portlendas "Trail Blazers", Sakramento "Kings" un Ņujorkas "Knicks". 2016. gadā viņš pameta "Real", lai vēlreiz izmēģinātu spēkus otrpus okeānam, un vienu sezonu pavadīja Filadelfijas "76ers" rindās.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...