Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Milāna dominē cīņā par atlēkušajām bumbām un atgūst vadību A sērijas finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Milāna dominē cīņā par atlēkušajām bumbām un atgūst vadību A sērijas finālā
Milānas "Olimpia" līderis Šeivons Šīldss ar bumbu. Foto: Olimpia Milano

Itālijas A sērijas finālsērijā priekšgalā ar 3-2 izvirzījusies Milānas "Olimpia" vienība, šovakar savā laukumā pārspējot (79:72) Boloņas "Virtus".

Milānieši uzvarējuši 12 mājas spēlēs pēc kārtas. Finālsēriju "Olimpia" iesāka ar diviem panākumiem (92:82, 79:76), turpretim Boloņā "Virtus" komandai izdevās revanšēties (69:61, 93:89 otrajā pagarinājumā).

Šodien lielāko daļu no cīņas priekšgalā atradās Milānas vienība, kurai otrās ceturtdaļas ievadā padevās deviņu punktu izrāviens, kā arī trešajā ceturksnī mājinieki guva septiņus punktus pēc kārtas.

Pamatlaika beigu daļā veterāns Marko Belinelli ar tālu trīspunktu metienu Boloņas klubu pietuvināja līdz četru punktu atstatumam (70:74), tomēr tā īsti viesi pašreizējās čempiones pārākumu neapdraudēja.

Milānas komanda šovakar izcīnīja par 14 atlēkušajām bumbām vairāk (40:26), tostarp 12 no tām savācot uzbrukumā. Divas no uzbrukumā iegūtajām atlēkušajām bumbām mājiniekiem izdevās nopelnīt svarīgā brīdī priekšpēdējā minūtē.

Uzbrukumā produktīvākais bija "Olimpia" uzbrucējs Šeivons Šīldss, kurš guva 22 punktus un ieguva piecas atlēkušās bumbas. Boloņas vienības rindās 17 punkti Belinelli.

Sērijas sestā kauja trešdien norisināsies Boloņā.

Komandas spēlējušas arī iepriekšējos divos A sērijas finālos, 2021. gada sērijā ar 4-0 triumfējot "Virtus", bet pagājušajā gadā – ar 4-2 uzvarot "Olimpia".

Izmantotie avoti:
https://www.legabasket.it/game/2407...