Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Berlīnes "Alba" basketbolisti trešo sezonu pēc kārtas triumfē Vācijas Bundeslīgā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Berlīnes "Alba" basketbolisti trešo sezonu pēc kārtas triumfē Vācijas Bundeslīgā
Berlīnes "Alba" basketbolisti svin triumfu Vācijas Bundeslīgā. Foto: Nordphoto/Imago Images/Scanpix

11. reizi kopumā un trešo gadu pēc kārtas Vācijas basketbola Bundeslīgas titulu izcīnījusi Berlīnes "Alba" vienība, kas fināla ceturtajā cīņā izbraukumā sakāva (96:81) Minhenes "Bayern", sērijā triumfējot ar 3-1.

• "Arī finālsērijas pirmajās divās spēlēs "Alba" guva pārliecinošus panākumus (86:73 un 71:58), turpretim Berlīnē notikušajā trešajā spēlē "Bayern" izcīnīja negaidīti graujošu uzvaru (90:60).

• Berlīnieši pēc piektdien piedzīvotā fiasko bija izdarījuši nepieciešamos secinājumus, šodien pirmajās trijās ceturtdaļās pilnībā dominējot laukumā un tādējādi jau pēc aizvadītām 30 minūtēm, kuru laikā "Alba" veica 11 un 12 punktu izrāvienus, izšķirot finālsērijas iznākumu.

• "Alba" sastāvā ar 23 punktiem (6/7 - 3p.) šodien rezultatīvākais bija amerikānis Džeilīns Smits. 15 punktus guva viņa komandas biedrs Johanness Tīmans, kurš tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu.

• Bavāriešu rindās 15 punktus iemeta Ogustīns Rabits.

Vācijas basketbola Bundeslīgas titulētākie klubi

TituliKomanda
14Bayer 04 Leverkusen
11Alba Berlin
9USC Heidelberg; Brose Bamberg
5Bayern München; Gießen 46ers
4Turnerbund Heidelberg; Saturn Köln
3ASC 1846 Göttingen
2Alemannia Aachen; MTSV Schwabing
1deviņiem klubiem

Izmantotie avoti:
https://www.easycredit-bbl.de/spiel...