Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Meiera pārstāvētais "Buducnost" gatavs organizēt Adrijas līgas finālturnīru

Andrejs Siliņš

Meiera pārstāvētais "Buducnost" gatavs organizēt Adrijas līgas finālturnīru
Mārtiņš Meiers. Foto: KK Budućnost VOLI

Latvijas basketbola valstsvienības pamatvērtības Mārtiņa Meiera pārstāvētais Melnkalnes klubs Podgoricas "Buducnost" esot gatavs organizēt Adrijas līgas finālturnīru, ja vien uzvarētājam joprojām tiks atvēlēta vieta nākamās sezonas Eirolīgā.

Adrijas līgas sezona koronavīrusa dēļ apstājusies pēc 21 no kopumā 22 paredzētajām kārtām. Līdervienība ir Žaņa Peinera pārstāvētā Belgradas "Partizan" (bilance 17-4), vicelīdere ir Meiera "Buducnost" (15-6). Trešajā vietā ir šosezon arī Eirolīgā spēlējošā Belgradas "Crvena Zvezda" (14-7), bet ceturtajā vietā 12 komandu konkurencē ir "Cedevita Olimpija" (13-8), tiesa, tāda pati bilance ir arī piektajā vietā esošajai Baras "Mornar", ko šosezon redzējām Rīgā spēlējam pret VEF.

Līdz 2014. gadam uzvarētāji tika noskaidroti "Final Four" turnīrā, bet pēdējos piecus gadus - pilnvērtīgā izslēgšanas turnīra formātā, sākot ar pusfinālu. 2018. gadā "Buducnost" triumfēja Adrijas līgā, finālsērijā uzveicot "Crvena Zvezda" un pēc daudzu gadu pārtraukuma atgriezās Eirolīgā. Tiesa, tikai uz vienu sezonu, jo nākamajā sezonā Adrijas līgā atkal triumfēja "Crvena Zvezda". Šogad bez šīm abām komandām ambīcijas spēlēt Eirolīgā neslēpj arī Peinera pārstāvētā "Partizan".

"Buducnost" izrādījusi publisku interesi rīkot finālus savā mājvietā. "Mums ir vieni no labākajiem [koronavīrusa testu] rezultātiem Eiropā. Ņemot vērā arī pacientu skaita samazināšanos, viss liecina, ka Melnkalne varētu būt piemērotākā vieta reģionā. Esam gatavi organizēt finālus, ja tam piekrīt pārējie klubi un, ja situācija ar pandēmiju uzlabojas," norādīja Podgoricas kluba prezidents Dragans Bokans. "Nav svarīgi - jūnijā, jūlijā vai septembrī. Valsts, atbildīgās komitejas un Veselības ministrija dod pārliecību, ka varam noorganizēt šādu notikumu. Protams, bez līdzjutēju klātbūtnes."

Tiesa, Bokans arī piemetināja, ka jēgu rīkot finālus redz tikai gadījumā, ja Eirolīga saglabās vietu Eiropas prestižākajā klubu turnīŗā Adrijas līgas čempionvienībai nākamajā sezonā.

Meiers šajā sezonā "Buducnost" rindās Adrijas līgā vidēji nepilnu 11 minūšu laikā guvis 5,6 punktus un izcīnījis 2,6 atlēkušās bumbas. ULEB Eiropas kausā Latvijas valstsvienības centram vidēji nepilnās 11 minūtēs 6,6 punkti un 1,4 bumbas zem groziem.

Worldometers.info informācija liecina, ka Melnkalnē, kur ir ap 630 tūkstošiem iedzīvotāju, kopumā ar "Covid-19" sasirguši 308 cilvēki, bet nāve konstatēta piecos gadījumos.