Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgira" prezidents: "Nebrīnīšos, ja vasarā Jasikēvičs kļūs par galveno treneri NBA"

Rolands Eliņš

"Žalgira" prezidents: "Nebrīnīšos, ja vasarā Jasikēvičs kļūs par galveno treneri NBA"
Pauļus Motiejūns. Foto: Eriko Ovčarenko / 15min

Lietuvas basketbola granda Kauņas „Žalgiris” prezidents Pauļus Motiejūns intervijā savas valsts medijam 15min.lt pastāstīja, ka nākamajā sezonā klubs cer pārsniegt 11 miljonus eiro savā budžetā, taču tik un tā apzinās, ka starpsezonā vairākus komandas līderus nebūs iespējams noturēt sastāvā, un tas attiecas arī uz kluba galveno treneri Šarūnu Jasikēviču.

„Sākotnēji bija ļoti viegli izpārdot pilnu arēnu uz mūsu komandas mačiem,” stāstīja Pauļus Motejūns, kur vadītā komanda šosezon Eirolīgas regulārajā sezonā savāca pilnu arēnu desmit reizes 15 spēlēs. „Sākumā bija jauna arēna, visi vēlējās nākt uz to. Taču arī tagad nejutu, ka mēs veicām kaut kādu īpaši fantastisku darbu līdzjutēju piesaistē – šeit jāsaka paldies pašiem līdzjutējiem. Visas sezonas garumā bija liels atbalsts, arēnā bija lieliska atmosfēra, varbūt tas pievilināja cilvēkus.”

„Kur iespējams progress? Mēs esam apmeklētāka komanda, taču ne visvairāk pelnošākā komanda,” teica Motiejūns. ”Ienākumi no biļešu pārdošanas variējas, tie ir starp 100-150 tūkstošiem eiro. Bieži vien tas atkarīgs no pretinieka, kā arī spēles diena. Ja mačs ir piektdienas vakarā un nākamajā dienā nav jāstrādā, cilvēki labprātāk dodas uz arēnu. Uz piektdienas mačiem arī latvieši un igauņi biežāk atbrauc. Man cilvēki jau saka, ka „Žalgiris” kļuvis par Baltijas komandu.”

„Žalgiris” otro sezonu pēc kārtas pārsniedzis uz sevi liktās cerības un iekļuvis Eirolīgas izslēgšanas spēlēs, kur šobrīd vēl turpina ceturtdaļfinālu pret regulārās sezonas līderi „Fenerbahce”, pret kuru vakar sērijā tika panākts 1-1. Motiejūns neslēpj, ka komandas labais sniegums rada problēmas starpsezonai – daudzu spēlētāju tirgus vērtība kļuvusi krietni lielāka nekā „Žalgiris” var atļauties.

„Dažus galvenos spēlētājus mēs zaudēsim – tas ir fakts,” teica Motiejūns. „Piemēram, Brendons Deiviss šosezon pie mums saņem vairākas reizes mazāku algu nekā ir viņa tirgus vērtība. Tas ir tikai normāli, ka viņš vasarā izvēlēsies bagātīgāku piedāvājumu. Un viņš ir tikai viens piemērs.”

„Žalgira” budžets šosezon tika izziņots 10.7 miljonu eiro vērtībā, kas ir kluba rekords. Nākamajā sezonā Motiejūns klusībā tēmē uz 11 miljonu sliekšņa pārsniegšanu, taču reizē neizvirza to par pašmērķi: „Dodu priekšroku pieticīgam plānam. Mums jau ir sāpīga pieredze, kas notiek, ja ieplānojam pārāk lielas lietas. Labāk, lai paliek atlikums, nekā jāmekē, kur sadabūt trūkstošos līdzekļus.”

Motiejūns arī neizvairījās no galvenā trenera tēmas, atzīstot, ka pēdējā laikā katra vasara ir ar jautājumu, vai Šarūns Jasikēvičs neizvēlēsies aiziet: „Kluba vadība pret to izturas ar sapratni, visu izrunājam un uzturam labu darba atmosfēru. Skaidrs, ka lielais nezināmais šeit ir NBA. Par Eirolīgas klubiem un to situāciju apmēram viss skaidrs, kamēr NBA daudz kas atkarīgs no klubu īpašniekiem, un viņi savas vēlmes maina ātri. Pagājušajā vasarā Šaram piedāvāja asistenta pozīciju, kas zina, šovasar piedāvās galvenā trenera amatu. Nemaz nebrīnīšos, ja notiktu tieši tā un vasarā Šarūns kļūtu par NBA kluba treneri. Ko viņš domā par tādu iespēju, to jūs vaicājiet viņam pašam, taču katrs sportists vēlas tikt virsotnē. Un NBA tomēr ir augstāk nekā Eirolīga.”

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...

  +3 [+] [-]

, 2019-04-19 19:57, pirms 5 gadiem
Nuuu, nezinu, NBA kaut kā grūti iedomāties tik aktīvu trenera darbu laukuma malā. Būtu grūti sarast tiesnešiem.

  +5 [+] [-]

, 2019-04-19 20:00, pirms 5 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nuuu, nezinu, NBA kaut kā grūti iedomāties tik aktīvu trenera darbu laukuma malā. Būtu grūti sarast tiesnešiem.
Redzot,kā pēdējos gados tiesneši met ārā trenerus,tad Jasikevičam paveiktos ja novilktu pirmās ceturdaļas

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 20:09, pirms 5 gadiem
NBA, protams, ir katra trenera un spēlētāja sapnis, bet nezinu vai kļūstot par galveno treneri tādām komandām, piemēram, kā Memfisa, Klīvlenda vai Minesota ir baigais prieks. Kokoškovs, protams, gan jau nav bēdīgs, ka ir NBA galvenais treneris, bet atsevišķi galvenā trenera amati smird.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-19 20:19, pirms 5 gadiem
Stipri apšaubāma versija, jā, ļoti iespējams, ka tas varētu būt augstākais punkts... bet... Jasītis jau kā spēlētājs NBA saprata, ka tas nav tas basītis, kas viņam pašam iet pie sirds! Turklāt pārāk riskanti, kā arī finansiāli nez vai tas viņam būs saistoši, turklāt, viņš ir IZTEIKTS ģimenes cilvēks!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-20 06:12, pirms 5 gadiem
Kā asistentu vińu vispār nevaru iedomāties
Kā galveno NBA- nez vai vińam piemēroti
Cita spēle tomēr
Ar Zalgiri vińš sasniedz fantastiskas lietas, bet tā ir vińam piemērotākā komanda
Un tieši trenera algas zińā nedomāju, ka NBA būtu kas diži vairāk