Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB prezidents VEF un Ventspili nākotnē redz vienā Eirokausu turnīrā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ULEB prezidents VEF un Ventspili nākotnē redz vienā Eirokausu turnīrā
Lemons Hamiltons (#11) vēl nesen cīnījās uz Arēnas Rīga parketa, bet drīz spēlēs ULEB Eiropas kausa pusfinālā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Prakse rīkot valstsvienību spēles klubu sezonas laikā tika izmantota jau agrāk un nepalielināja mediju interesi (par izlasēm). Pēdējos gados kalendāru noteica 2004. gada vienošanās starp FIBA Europe un ULEB – kuru parakstīja arī FIBA – atvēlot valstsvienību spēlēm laiku starp trešo jūnija un trešo septembra nedēļas nogali. FIBA nolēmusi rīkot izlašu spēles sezonas laikā, neņemot vērā, ka šobrīd klubu sezona izstiepusies garumā," atzīmējot piecpadsmit gadu darba jubileju, pārdomās par starptautiskā basketbola aktualitātēm dalījies Eiropas Basketbola līgu apvienības prezidents Eduardo Portela.

Prezidents norādīja, ka lielākā daļa ULEB pārstāvēto nacionālo līgu iebilst pret plānotajām FIBA reformām un organizācija to darījusi zināmu Ženēvai. “Mūsu dialogs ar FIBA paliek atklāts. Iecerētais projekts var turpināties tikai ar visu iesaistīto pušu vienprātīgu lēmumu (consensus), ieskaitot NBA, taču šobrīd tā nav. Eirolīga jau izteikusies pret “logiem”, tāpat ULEB, un ir skaidrs, ka NBA nepārtrauks sacensības novembrī un februārī, lai ārzemju spēlētāji varētu pievienoties valstsvienībām. Kāda interese tādās valstīs kā Francija, Itālija un Spānija būs par nacionālajām izlasēm bez viņu NBA spēlētājiem? Šobrīd tā ir problēma. Gatavojamies runāt ar FIBA, lai atrastu labu risinājumu.”

ULEB prezidents uzskata, ka nākotnē jāapvieno Eiropas kauss un FIBA paspārnē rīkotais “EuroChallenge” turnīrs. Zināma mijiedarbība starp turnīriem jau notikusi – 2012. gada sezonā astoņas komandas pievienojās “EuroChallenge” pēc izstāšanās Eiropas kausa kvalifikācijas kārtā, taču šogad tāda prakse netika turpināta.

“Eiropas basketbola nākotne būs atkarīga no nacionālo līgu attīstības un viss, kas centīsies samazināt tās nozīmi, būs negatīvs. Uzskatu, ka sestdienas un svētdienas jāatstāj nacionālo čempionātu rīcībā, nesekojot dažos sporta veidos izplatītajam modelim starptautiskās spēles aizvadīt nedēļu nogalēs. Tas piespiež līgas pārplānot nacionālo čempionātu spēles uz nedēļas vidu. No otras puses, domāju, ka Eiropas kauss un “EuroChallenge” jāapvieno vienā turnīrā, iesaistot maksimālu skaitu Eiropas valstu. ULEB jau pagājušajā gadā Eirolīgai iesniedza līdzīgu priekšlikumu. Papildus mums jāmaina daži spēles noteikumi, tuvinoties NBA stilam, taču saglabājot Eiropas basketbolam piemītošās iezīmes.”

Ja Portelas priekšlikums tiks realizēts, Latvijas vadošajiem klubiem, visticamāk, būs jāsacenšas par vienu vai divām ceļazīmēm uz paplašināto Eiropas kausa turnīru.

Portela uzskata, ka virkne Eiropas līgu iemācījušās strādāt un atrast jaunus risinājumus ekonomiskās krīzes apstākļos. “Francijas basketbola līga LNB parakstīja vienošanos ar Parīzes Disnejlendu par Francijas kausa (Semaine des As) pārdēvēšanu un finālspēles rīkošanu īpaši uzbūvētā arēnā atrakciju parkā. Atvest uz basketbolu ģimenes ar bērniem ir perfekta ideja (WNBA kluba “Connecticut Sun” arēna izbūvēta kazino telpās – Sportacentrs.com). Vācijas līga strauji aug, pateicoties lieliskam biznesa plānam. Polijas un Čehijas līgas pirms dažām nedēļām kopā rīkoja “All Star” spēli, nolemjot nākamgad to darīt vēlreiz. Adrijas līga kļūst par reģionālu turnīru, pulcējot labākās komandas no bijušās Dienvidslāvijas. Itālijas līga arī strādā ļoti labi un mēs nedrīkstam aizmirst pārējās līgas, kuras veic labu darbu iespēju robežās.”

Eiropas Basketbola līgu apvienība turpina nostiprināties, ir pārliecināts prezidents. “ULEB atkal jāieskrienas, jāsajūt sevi par sava biznesa un nākotnes noteicēju. Ticu, ka mēs to izdarīsim. Mums ir visi priekšnoteikumi pārliecībai, ka mūsu 20 gadu pieredze basketbolā un atklājēju gars vedīs mūs pareizajā virzienā piemērotākajā laikā, kas ir tagad. ULEB veido lieliskas līgas ar izciliem menedžeriem, kuri pieņems savlaicīgus un drosmīgus lēmumus, lai nestu labumu nacionālājām līgām. Mēs esam stiprāki nekā jebkad un pierādīsim to.”

Izmantotie resursi:
Untitled Document

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-03-19 15:43, pirms 11 gadiem
Baltijas līgā ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +7 [+] [-]

, 2013-03-19 16:21, pirms 11 gadiem
Pēdējā rindkopa varena, stāstītājs uzbudinājies ne pa jokam. Novik, kādus bukletus tu mums te tulko, galīgi jau...?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-19 16:34, pirms 11 gadiem
par
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-19 17:20, pirms 11 gadiem
Eiropas basketbola nākotne būs atkarīga no nacionālo līgu attīstības un viss, kas centīsies samazināt tās nozīmi, būs negatīvs. Uzskatu, ka sestdienas un svētdienas jāatstāj nacionālo čempionātu rīcībā... !!!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-19 17:35, pirms 11 gadiem
Ha ha gribu redzēt kā viņi apvienos ar top10 eirokausu komandām tādas komandas kā somu, ungāru un bkv. Šitos tak samals miltos visas spēles.
Praktiski viss ir pareizi izveidots, vienīgais ir vajadzīgi varbūt vairākas spēles uz Eirolīgu un Eirokausu kvalificēšanos.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-19 17:51, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: vienīgais ir vajadzīgi varbūt vairākas spēles uz Eirolīgu un Eirokausu kvalificēšanos.
Vēlies lai atkārtojas scenārijs, kurš bija pirms diviem gadiem?
VEF bezierunu zaudējums jau pirmajā (!) Eirolīgas kvalifikācijas kārtā.
Tu esi mazohisma piekritējs un gribi pats sevi zaudēt, kad vef atkal izgāzīsies pret kkādiem franču Orleans?
Jeb tev vienkārši patīk, kā kāds klubs pazemo vef?

     [+] [-]

, 2013-03-19 18:54, pirms 11 gadiem
aj aj aj.
tik vecs un tik tomer naivs. vefs nakamgad jau bus bankrotejis. ar baronu ari ir ka ir. zonne tomer nav tads uzticams tips ilgtermina taka tad jau no rigas eiropas kausos visticamak bus jaspele lu komandai ar zani peineru galvenaja loma

ja nopietni, tad bez rowlenda vefs ir tada kaleva limeni. astonpadsmit legionari un paris vietejie. tadam komandam viss atkarigs no legionaru iepirkuma. nu ja trapas pavairak naudas un nospid tad var kadu uzvaru ari izcinit, ja ne nu tad ne. nu nemot vera ka shogad ir pirmais gads kad kaut ko vefs puslidz spele tad nu pec varbutibas teorijas nakamgad bus tukshais gads
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-19 20:46, pirms 11 gadiem
shitaa rakstīja: Pēdējā rindkopa varena, stāstītājs uzbudinājies ne pa jokam. Novik, kādus bukletus tu mums te tulko, galīgi jau...?
šis labs

  +2 [+] [-]

, 2013-03-19 22:06, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Ha ha gribu redzēt kā viņi apvienos ar top10 eirokausu komandām tādas komandas kā somu, ungāru un bkv. Šitos tak samals miltos visas spēles.
Praktiski viss ir pareizi izveidots, vienīgais ir vajadzīgi varbūt vairākas spēles uz Eirolīgu un Eirokausu kvalificēšanos.
Visi aizmirsushi kaa Ventspils 6 gadus pec kartas speleja Uleba kausa un gaja cauri Galatasaray un vel dazam labam komandam,es nenolieku Vef,vinji speleja laba turnira ar labam komandam,bet ari tur tas komandas pret Vef nespeleja ar 100 % atdevi,kad saka spelet tad Vef apstajas un lai mes spriestu ka Vef ir Latvijas Barselona vajag stabili vizmaz nakamos 3 gadus nostartet eirokausos un tad mes varesim teikt ka tas ir super klubs,bet pieredze rada ka mums jau bija 2 grandi kas parspraga ka burbulji,bet Ventspils pastav jau 16 gadus!