Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" lauž līgumu ar Ertelu

Rūdis Mālmeisters
Rūdis Mālmeisters

"Barcelona" lauž līgumu ar Ertelu
Tomā Ertels. Foto: Zumapress.com/Scanpix

FC "Barcelona" basketbola komanda šodien oficiāli paziņoja par līguma laušanu ar aizsargu Tomā Ertelu. Starp abām pusēm nesaskaņas bija izveidojušās jau pagājušā gada nogalē, kad pēc spēles Stambulā franču basketbolists netika ielaists lidmašīnā.

Ertelam ar "Barcelona" bija parakstīts līgums līdz nākamā gada 30. jūnijam, tomēr pēc savstarpējas vienošanās tas tika lauzts. Jau iepriekš tika ziņots par nesaskaņām starp abām pusēm. Pagājušā gada nogalē Ertels netika ielaists lidmašīnā pēc izbraukuma spēles pret Stambulas "Anadolu Efes", pret kuru tika piedzīvots zaudējums ar 79:86. Kluba vadība un galvenais treneris saskatīja franču aizsarga rīcībā nodevību, jo viņš vēlējies pēc līguma laušanas parakstīt līgumu ar "Fenerbahce". Vēlāk tika publicēta informācija, ka patiesībā Ertels mēģinājis vienoties ar Madrides "Real"."Barcelona" sporta direktors atzina, ka francūzis nesaņems nekādu kompensāciju, ja dosies uz kādu citu ACB līgas klubu.

Tiek runāts, ka Ertela un "Barcelona" vienošanās paredz to, ka franču aizsargs šosezon nevarēs spēlēt kādā ACB līgas komandā. Līdz ar to Ertelam tuvākie mači visdrīzāk būs Francijas izlases sastāvā, gaidot piedāvājumu no citām Eiropas komandām. Iepriekš kuluāros mēļoja, ka par francūzi izrādīja interesi arī Maskavas apgabala "Khimki", kura Eirolīgā ieņem pēdējo vietu.

Šosezon Eirolīgā Ertels aizvadīja 13 spēles, vidēji laukumā pavadot 13.5 minūtes un gūstot 2.9 punktus. Savukārt ACB līgā nospēlēti 14 mači, izceļoties vidēji ar 5.9 punktiem, 4.8 rezultatīvām piespēlēm un 1.6 atlēkušajām bumbām.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.cat/ca/basq...