Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Obradovičs pagarina līgumu ar "Fenerbahce" līdz 2020. gadam

Andrejs Siliņš

Obradovičs pagarina līgumu ar "Fenerbahce" līdz 2020. gadam
Žeļko Obradovičs
Foto: AFP/Scanpix

Serbu basketbola speciālists Žeļko Obradovičs vienojies par jaunu līgumu ar Turcijas čempioni un Eirolīgas vicečempioni Stambulas "Fenerbahce". Jaunais līgums būs spēkā līdz 2020. gadam.

56 gadus vecais Obradovičs tiek uzskatīts par vienu no Eiropas labākajiem treneriem. Stambulas superklubam Obradovičs pievienojās 2013. gada vasarā, noslēdzot līgumu uz divām sezonām. 2015. gada maijā Obradovičs pirmo reizi kluba vēsturē aizveda komandu līdz Eirolīgas "Final Four" un pēc turnīra noslēdza jaunu līgumu uz divām sezonām, tātad līdz 2017. gadam.

Šī gada pavasarī komanda spēra vēl vienu soli uz priekšu, veicot jaunu ierakstu vēstures grāmatās - pirmo reizi spēlēts Eirolīgas finālā, kur gan tika atzīts CSKA pārākums. Jauno sezonu "Fenerbahce" sākusi ar piecām uzvarām un trim zaudējumiem, kas pagaidām dod piekto pozīciju tabulā. Savukārt Turcijas čempionātā ar pieciem panākumiem sešos mačos šobrīd ceturtā vieta turnīra tabulā.

Tagad kluba vadība vienojusies ar Obradoviču par jauna līguma parakstīšanu, atklājis kluba viceprezidents Ozans Balabans. Līgums tiks noslēgts uz trim sezonām, sākot ar nākamo. Tātad jaunais līgums starp klubu un treneri būs spēkā līdz 2020. gadam.

Obradovičs kā galvenais treneris strādā jau 25. sezonu, astoņas reizes triumfējis Eirolīgā ar "Partizan", "Joventut", "Real" un "Panathinaikos". Divas reizes Obradovičs atzīts par Eirolīgas Gada treneri. Dažādu valstu čempionātos un kausos kopumā Obradovičs triumfējis 30 reižu.